Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

KING’S Χ: “Live Love in London”

Αναδημοσίευση από
το
www.Rockway.gr

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι αμερικανοί King’s Χ μας ταξιδεύουν σε αυθεντικά hard rock μονοπάτια και ακολουθούν τον έντιμο δρόμο μίας σοβαρής και χωρίς περιττούς θεατρινισμούς, γνήσιας μπάντας.
Οι King’s Χ μπορεί να είχαν τους κριτικούς μαζί τους αλλά δεν είχαν ποτέ την μεγάλη “στρατιά” οπαδών, όμως είχαν πετύχει κάτι πιο σημαντικό, κατά την άποψη μου, και αυτό δεν ήταν άλλο από το σεβασμό και την εκτίμηση όλων εκείνων που πραγματικά με το πέρασμα των χρόνων έχουν κατανοήσει γιατί αγαπούν τη συγκεκριμένη μουσική.
Το “Live Love in London” ηχογραφήθηκε το 2009 με το σκεπτικό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο το group, και σύμφωνα με δηλώσεις των μελών του, είχαν μεγάλη αποδοχή από το κοινό, σε σημείο να δίνουν sold out live από το ξεκίνημα της καριέρας τους, όταν στην Αμερική, τους σνόμπαραν σε εκνευριστικό βαθμό.
Μέσα λοιπόν σε δύο ώρες αποτυπώνεται η τραγουδιστική -και μη ξεχνάμε- η σπουδαία στιχουργική διαδρομή ενός εκ των σημαντικότερων και πιο αδικημένων συγκροτημάτων που έβγαλε η rock μουσική.
Στο συγκεκριμένο dvd δεν πρόκειται να δείτε ούτε τα θεαματικά σκηνικά που έχουν οι Iron Maiden, ούτε πρόκειται να δείτε την γκλαμουριά σε ύφος Bon Jovi, αλλά αντιθέτως θα βιώσετε μία έντονη hard rock ιεροτελεστία από τρεις τύπους που έχουν για “καλλιτεχνικούς μέντορες” τους Beatles, τους Mountain, τους Free, τους Rush, τους Funkadelic και φυσικά τον θρυλικό κιθαρίστα Jimi Hendrix.
Κομμάτια όπως τα “Pray”, “Dogman”, “Looking For Love”, “Over My Head” (απίστευτη εκτέλεση), “Visions”, “Black Flag”, “It's Love” δίνουν το πραγματικό στίγμα μιας ψυχωμένης και έντιμης μπάντας σε ένα κοινό που ευτυχώς γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος και την αξία των King’s X.
Τέλος, οι φανατικοί του σχήματος μπορούν να αγοράσουν και σε διπλό cd/dvd το “Live Love in London” όπου θα βρουν στα extras ένα πολύ ενδιαφέρον “behind the scenes” όπως και δύο σπάνιες live εμφανίσεις του 1990, πάλι στο Λονδίνο.


Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...