Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

BAD RELIGION: “True North”


Είτε το θέλουμε, είτε όχι όταν μιλάς για punk rock ξεκινάς κάπου στους Bad Religion!
Λίγο του ότι ήταν από τους πρώτους που έκαναν λίγο πιο προσιτό το είδος και λίγο του ότι ακόμα και όταν έβγαζαν άσχημους δίσκους, πάντα υπήρχε κάτι μέσα που σε κρατούσε.

30 χρόνια μετά το πρώτο τους album “How could hell be any worse?”, κυκλοφορούν το 16ο τους δημιούργημα με τίτλο “True North”.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο, ξεκινάει ο τσαμπουκάς και η μελωδική ταχύτητα που είναι το σήμα κατατεθέν τους. Τα τραγούδια όλα σύντομα και γρήγορα σα βέλη που βρίσκουν το στόχο τους πάντα και σε κάνουν να κουνηθείς στο ρυθμό τους.

“Robin Hood in Reverse” και “Land of endless greed”, πριν φτάσουμε σε ένα ακόμα όμορφο “Fuck You” στην ιστορία της μουσικής. Μπορεί να είναι κλισέ πλέον, η έκφραση αυτή στο χώρο, αλλά και πάλι την κάνει τη δουλειά τους δίνοντας την ευκαιρία στο δίσκο να έχει το χιτάκι του.

Πανέμορφο riff που μπαίνει στο “Crisis Time”, επίκαιρο για εμάς τους Έλληνες σαν τίτλος. Σε γενικές γραμμές οι Religion μοιάζουν να είναι σε καλή φόρμα, όπως φαίνεται στο ομώνυμο “True North”, στο “Dept of False Hope” και σε όλη τη διάρκεια του album.

Σίγουρα, δεν περιμένεις κάτι το πολύ διαφορετικό από ένα γκρουπ σαν τους Religion, αλλά πάλι για αυτό τους αγαπάς γιατί μπορούν και βγάζουν τέτοιους δίσκους, που μπορεί να μην συγκαταλέγεται στους καλύτερους τους, αλλά είναι φτιαγμένη με αγάπη και σεβασμό στο είδος.



Δημήτρης Μαρσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...