Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Night Ranger: "35 Years And A Night In Chicago"

Οι Αμερικανοί Night Ranger γιορτάζουν την 35η επέτειο της παρουσίας τους στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μου δημιουργεί προσωπικά την αίσθηση, ότι μεγάλωσα μάλλον αρκετά…όχι για κανέναν άλλο λόγο, διότι έτσι κι αλλιώς εάν μπορείς και ροκάρεις καλά μετά από τόσα χρόνια, τότε είσαι σίγουρα νέος.

Έχοντας πουλήσεις περίπου 17 εκατομμύρια δίσκους παγκόσμια και έχοντας εμφανιστεί  σε περισσότερες από  3000 παραστάσεις, οι Night Ranger ποτέ δεν είχαν πρόβλημα να γεμίσουν ένα συναυλιακό χώρο, όπως και έκαμαν εκείνο το βράδυ στο House of Blues στο Chicago, του Illinois στις7 Μαΐου  του 2016 .
 Οπαδοί κάθε ηλικίας γέμισαν ασφυκτικά το χώρο.
Στην πραγματικότητα ο ίδιος ο Jack Blades ρωτούσε τον κόσμο ποιος ήταν παρών στην αίθουσα την εποχή που είχε κυκλοφορήσει κάποιος δίσκος τους και το εντυπωσιακό ήταν ότι πέρα από ανθρώπους σχετικά κάποιας ηλικίας(χμμμ) που ανταποκρίνονταν υπήρχαν και νεότατοι οπαδοί που αποδεικνύει  ότι οι Night Ranger έχουν ένα φρέσκο κύμα νεότερων οπαδών πέρα από τους αφοσιωμένους οπαδούς δεκαετιών.
Πιθανόν γιατί τα τραγούδια των Night Ranger εμφανίζονται στη λαϊκή κουλτούρα της ροκ μουσικής που ξεκινά από τα shows της τηλεόρασης, σε βιντεοπαιχνίδια, σε ταινίες και φτάνει μέχρι σε μιούζικαλ του Broadway!
 Όπως και να αρέσκεσθε να το αποκαλείτε: Hard rock, pop metal, bubblegum metal, στα ένδοξα  ’80ς οι Night Ranger τα κατάφεραν εξαιρετικά. Οι τρεις πρώτη δίσκοι τους  (Dawn Patrol, Midnight Madness και το  7 Wishes) κατέκτησαν τα charts, πούλησαν  εκατομμύρια αντίτυπα και κυκλοφόρησαν πάμπολλα singles.
Αλλά η μοίρα τους ήταν παρόμοια όπως και άλλων συγκροτημάτων που εξαφανίστηκαν μπροστά στο τσουνάμι του grunge. Αλλά, ευτυχώς για όλους εμάς, αρκετοί επέστρεψαν   παρουσιάζοντας ζωντανά τις επιτυχίες εκείνων των χρόνων και κυκλοφορόντας νέους αξιόλογους δίσκους.
Το διπλό cd/dvd με τίτλο "35 Years and a Night in Chicago" είναι αυτό που περιγράψαμε παραπάνω.
Οι δεκαοκτώ συνθέσεις του παρουσιάζουν τις μεγάλες επιτυχίες της μπάντας μαζί με δύο πρόσφατες δημιουργίες τους από το εξαιρετικό “High Road” του 2014.
Για όλους τους ρέκτες της καλής μελωδικής σύνθεσης, όπως εμείς στο rocktime.gr, που λατρέψαμε τους Night Ranger αφοσιωμένα στα ’80ς, την μπάντα αποτελούν πλέον  από τα αυθεντικά μέλη, ο Jack Blades (μπάσο, φωνή), ο Kelly Keagy (τύμπανα, φωνή), ο Brad Gillis (κιθάρα) συνεπικουρούμενοι από τους Keri Kelly στην κιθάρα και τον  Eric Levy στα πλήκτρα. Σίγουρα μας λείπουν οι Jeff Watson και  Alan Fitzgerald καθώς ίσως η απουσία τους γίνεται πιο έντονη  στις παλαιότερες συνθέσεις μιας και λε΄΄ιπεο η ανάλογη χημεία.
Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άλλες τέσσερις ζωντανές επίσημες κυκλοφορίες της μπάντας αρκετά καλύτερες.
Συστήνεται για τους συλλέκτες( και είμαστε αρκετοί)...για τους υπόλοιπους είπαμε!

Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...