Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

VEGA - "Kiss of Life"

Όταν άκουσα το τραγούδι “Kiss of Life” από το promo που έστειλε η Frontiers πραγματικά έπαθα την πλάκα μου.
Είχα αρκετούς μήνες να νιώσω την μαγεία ενός νέου τραγουδιού και τούτοι εδώ οι τύποι από το Ηνωμένο Βασίλειο πέτυχαν να φτιάξουν με το ντεμπούτο τους album ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό μελωδικό δίσκο που δεν επαναλαμβάνει τα τετριμμένα aor και τα προβλεπόμενα melodic ρεφρέν.
Βέβαια εκτός του αρχικού ενθουσιασμού υπήρχε και η επιφύλαξη για το τι θα άκουγα στη συνέχεια. Ευτυχώς οι VEGA δεν με απογοήτευσαν και δημιούργησαν ένα μικρό αριστούργημα. Η μπάντα έχει βάλει στο μίξερ Bon Jovi και Loverboy, αρκετό Βρετανικό aor (FM, Shy, Strangeways) και στοιχεία από γκρουπ του ύφους όπως οι Killers,Ultravox και U2.
Τα φωνητικά του τρομερού Nick Workman (Κick, Eden) μπορεί να σας φέρνουν στο μυαλό κάμποσους melodic τραγουδιστές όμως σίγουρα θα σας θυμίσει τον Bono (U2) ενώ κάποιοι θα διακρίνετε επιρροές από τον Bruce Dickinson και τον James LaBrie. Ο Nick Workman είναι λοιπόν το δυνατό όπλο του γκρουπ αφού ο τύπος ζωγραφίζει κυριολεκτικά και κατορθώνει από την μία να σε απογειώνει (ειδικά στα “Starting at The Sun” και “Sos”), από την άλλη να σε πορώνει (“One Of Kind” και “Heart of Glass”) στη συνέχεια να σε ανατριχιάζει με την απίστευτη μπαλάντα “To Young For Wings” (υποδειγματική ερμηνεία) αλλά και να σε καθηλώνει με κομμάτια όπως τα (“Αnother” και “Kiss of Life”).

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος με αυτό το άλμπουμ που δεν θέλω να σας ζαλίσω άλλο απλά πιστεύω πως το “Kiss of Life” περιέχει συναρπαστικές μελωδίες, γοητευτικούς ρυθμούς, ουράνια ρεφρέν, μοναδικό πάθος και δημιουργική ένταση από μία μπάντα που με το “καλημέρα” προσφέρει δώδεκα εξαιρετικά δείγματα δουλειάς. Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να αναδειχτεί μία νέα ξεχωριστή aor μπάντα που βγάζει ψυχή και έμπνευση….

Φώτης Μελέτης (www.rockway.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...