Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

RED HOT CHILI PEPPERS: “Live In Hyde Park”

Red_Hot_Chili_Peppers_Live_coverΤο Live In Hyde Park”, είναι η πρώτη επίσημα ολοκληρωμένη ζωντανή ηχογράφηση των Red Hot Chili Peppers και μοναδική τους έως τώρα. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Στις 9 Ιουλίου του 2002 στα ράφια των δισκοπωλείων βρισκόταν η τότε τελευταία τους κυκλοφορία “By The Way” και η προώθησή του κράτησε σχεδόν δυο χρόνια.

Αυτό εδώ περιλαμβάνει μία μίξη από τις τρεις συναυλίες που έδωσαν στο Hyde Park του Λονδίνου το 2004 και συγκεκριμένα στις 19, 20 και 25 Ιουνίου. Τρεις εμφανίσεις με ελαφρώς διαφοροποιημένο set list που όλα τα κομμάτια που έπαιξαν τότε, εκτός από δύο (“My Lovely Man” και “I Like Dirt”) βρίσκονται μαζεμένα σε ένα άκρως χορταστικό διπλό cd. Το συγκεκριμένο άλμπουμ, βγήκε και σε βινύλιο, το οποίο είναι πολύ σπάνιο και αν κάποιος έχει την τύχη να το δει μπροστά του, θα χρειαστεί αρκετά χρήματα για να βρεθεί υπό τη κατοχή του. Ένα μήνα μετά την ηχογράφησή του βρισκόταν ήδη προς πώληση μέσω της Warner και πούλησε παγκοσμίως ενάμιση εκατομμύριο αντίτυπα, αποκλείοντας την Αμερική, καθώς κυκλοφόρησε μόνο σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όπου στην Αγγλία έγινε χρυσό και στην Αυστραλία πλατινένιο. Το Live In Hyde Park, πήγε κατευθείαν στο Νο1 της Αγγλίας (όπως και στις Σουηδία και Αυστρία) και παρέμεινε εκεί για συνολικά δύο εβδομάδες. Το υλικό που παίζουν εδώ, προέρχεται μονάχα από τρία άλμπουμ τους (“Blood Sugar Sex Magic”, “Californication” και “By The Way”) συν το single “Fortune Faded”. Τα κομμάτια Rolling Sly Stoneκαι Leverage Of Spaceμπορεί κανείς να τα βρει μόνο σε αυτή τη κυκλοφορία. Με το εισαγωγικό τμήμα, το σόλο στα τύμπανα και τη τρομπέτα του Flea συνοδευόμενη από τον John, φτάνουμε συνολικά τους 26 τίτλους διάρκειας δύο ωρών. Ο λόγος που δεν έπαιξαν από τα “Mother’s Milk” και “One Hot Minute” είναι γιατί στον πρώτο δεν αρέσει η κιθαριστική δουλειά του κιθαρίστα John Frunsciante που έκανε σε αυτό και για το δεύτερο διότι ο ίδιος πάλι, αγνοεί την ύπαρξη του υλικού αυτού. Το cd αυτό, πλέον σταμάτησε να εκδίδεται και είναι εκτός κυκλοφορίας, μπορεί όμως κανείς να το πετύχει στα μεταχειρισμένα ίσως και αυτό λόγο της υψηλής αρχικής του κυκλοφορίας. Μια συναυλία που πιστεύω οι θαυμαστές τους θα ήθελαν να είχαν παρευρεθεί, μαζί και εγώ γιατί παρόλο που υπάρχουν απουσίες από τους μισούς τους δίσκους σχεδόν, τα περισσότερα τραγούδια είναι και τα χιτάκια τους. Δεν νομίζω πως οι ελλείψεις από τα The Red Hot Chili Peppers, Freaky Styley και “One Hot Minute” για παράδειγμα, να ενόχλησαν κανέναν αν και ενστάσεις πάντα θα υπάρχουν. Το set list που υπάρχει εδώ, θεωρώ ότι είναι ότι το ιδανικότερο που μπορούσαν να προσφέρουν ζωντανά τότε και σε συνδυασμό με την άψογη παραγωγή το όλο άλμπουμ αποτελεί μια πολύ όμορφη και ταιριαστή συλλογή. Μπορεί να μην είναι ποικιλόμορφη όσον αφορά τις κυκλοφορίες τους, όμως είναι άκρως απολαυστική και έχω την αίσθηση ότι θα το χαρείτε το ίδιο και εσείς όπως και εγώ. Εύχομαι στο κοντινό μέλλον, μιας και έρχεται νέα κυκλοφορία, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα συναυλιακά μου απωθημένα να γίνει πραγματικότητα και να τους δούμε επιτέλους στο Ελλαδιστάν. Οι διοργανωτές τι κάνουν; Δεν βαρεθήκατε να φέρνετε συνέχεια τις ίδιες σίγουρες μπάντες; Για να φτάσουμε να δούμε ανάλογες συναυλίες σαν αυτή, θα πρέπει να το κάνουμε όπως με τους Pearl Jam; ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!

ΜΕΛΗ
Antony Kiedis: Vocals
John Frusciante: Guitar, Back Vocals
Michael Balzary (A.k.a. Flea): Bass, Trumpet, Back Vocals
Chad Smith: Drums, Percussion

TRACK LIST
CD 1
01 Intro Jam
02 Can’t Stop
03 Around The World
04 Scar Tissue
05 By The Way
06 Fortune Faded
07 I Feel Love (Donna Summer Cover)
08 Otherside
09 Easily
10 Univeraslly Speaking
11 Get On Top
12 Brandy ( You’re A Fine Girl) [ Looking Glass Cover]
13 Don’t Forget me
14 Rolling Sly Stone

CD 2
01 Throw Away Your Television
02 Leverage Of Space
03 Purple Stain
04 The Zephyr Song
05 Californication
06 Right On Time (With Intro of Joy Divison’s Transmission)
07 Parallel Universe
08 Drum Homage Medley [Rock And Roll (Led Zeppelin),Good Times, Bad Times (Led Zeppelin), Sunday Bloody Sunday (U2), We Will Rock You (Queen)]
09 Under The Bridge
10 Black Cross (45 Grave Cover)
11 Flea’s Trumpet Treated By John
12 Give It Away

Γιώργος Βαλιμίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...