Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη με τους SYMPHONY X


Symphony-X RussellΜετρώντας 16 χρόνια πορείας και 8 full-length albums, οι Symphony X πρόκειται να επισκεφτούν για πρώτη φορά τη χώρα μας στις 28 Οκτωβρίου. Μια σύντομη συζήτηση με τον frontman Russell Allen μας προϊδεάζει για ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα συναυλιακά events αυτού του χειμώνα.
Λοιπόν, πρώτη σας φορά στην Ελλάδα.
Ναι ναι, και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό!
Και μάλιστα σε μια απ’ τις εθνικές μας γιορτές.
Είναι καλό αυτό;
Φυσικά.
Σε κάτι αντίστοιχο στην Αμερική ο κόσμος δεν έρχεται. Προτιμούν να κάθονται με τις οικογένειες τους.
Symphony-X Russell
Γιατί δεν μας επισκεφτήκατε νωρίτερα;
Αυτή φαίνεται πως είναι η ερώτηση του αιώνα, πραγματικά δεν έχουμε κάποιον καλό λόγο. Εκτός ίσως απ’ το ότι ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία εξ’ αιτίας είτε χρημάτων ή χρόνου, είτε των promoters. Τέτοια πράγματα. Οπότε με τα χρόνια που πέρασαν δεν έτυχε. Το πιο σίγουρο είναι πως απ’ τη στιγμή που έχουμε οικογένειες και μεγάλες ευθύνες δε θα βγαίναμε έξω να κάνουμε οτιδήποτε χωρίς πρώτα να το έχουμε προγραμματίσει σωστά. Δυστυχώς έτσι είναι η πραγματικότητα. Τώρα όμως έχουμε μια πολύ σωστή ευκαιρία, η προσφορά είναι καλή κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε εκεί.
Όλοι εδώ ανυπομονούμε να ακούσουμε και live το “Iconoclast” το οποίο είναι αριστούργημα!
Σ’ ευχαριστώ, αυτό είναι το album στο οποίο φυσικά θα επικεντρωθούμε σε όλα τα επερχόμενα lives μας. Ήδη η ανταπόκριση του κοινού παγκοσμίως είναι εξαιρετική κι εμείς χαιρόμαστε γι’ αυτό.
Symphony-X Russell
Πως σου φαίνεται να παίζετε το νέο σας album στη σκηνή;
Το λατρεύω, νομίζω ότι είναι φρέσκο και νέο και σίγουρα είναι διαφορετικό από πολλά απ’ τα πράγματα που κάναμε στο παρελθόν. Επίσης live έχει μια πολύ υψηλή ενέργεια που βγαίνει απ’ τη μπάντα και ανυπομονώ να προχωρήσουμε σ’ αυτή τη περιοδεία.
Τη περιμένατε την εμπορική επιτυχία που ακολούθησε τη κυκλοφορία του album;Symphony-X Russell
Όχι όπως έγινε, περιμέναμε κάποια απ’ αυτή. Και αυτό επειδή γνωρίζουμε τι έχουμε καταφέρει και καθιερώσει με τους οπαδούς μας κι επίσης ξέρουμε τι προσδοκίες έχουν από εμάς. Είμαστε πάντως πολύ χαρούμενοι που άνθρωποι αγάπησαν το “Iconoclast” χωρίς πριν να μας έχουν ξανακούσει. Είναι τέλειο αυτό. Ξέρεις, υπάρχουν πάντα περίεργα αισθήματα όταν βγάζεις έναν νέο δίσκο, νομίζεις ότι είναι ο καλύτερος σου και προκύπτει απλά καλός ενώ τον βλέπεις σαν ένα standard album και βγαίνει το καλύτερο σου. Γι’ αυτό και οι προσδοκίες μας ήταν καλές αλλά δεν έφταναν και στα ύψη. Σε αυτό το σημείο λοιπόν το album πέτυχε πολύ καλά τους στόχους μας.
Δυστυχώς όχι στη χώρα μας, αλλά γενικά στην Ευρώπη θα περιοδεύσετε με τους Pagan’s Mind και DGM.
Ναι, εγώ προσωπικά ανυπομονώ γι’ αυτό, νομίζω πως είναι ένα καλό πακέτο που σίγουρα θα αρέσει στους fans. Είναι κάτι καινούργιο στη σκηνή, δεν είναι λες και βγαίνουν οι τρείς Symphony X να παίξουν στη σειρά. Μου αρέσει αυτό.
Να φανταστώ πως είναι πολύ νωρίς να ρωτήσω για τυχόν σχέδια μετά απ’ αυτή τη περιοδεία;
Προς το παρόν σχεδιάζουμε να παίξουμε στην Αμερική τον ερχόμενο Φεβρουάριο αλλά τίποτα περισσότερο για την ώρα.
Όσον αφορά τους Adrenaline Mob, είχες πάντα στην άκρη του μυαλού σου το ενδεχόμενο να συνεργαστείς με τον Mike Portnoy;
Ναι φυσικά, σίγουρα το είχα. Ήμουν πάντα σίγουρος πως με κάποιον τρόπο οι δρόμοι μας θα συναντηθούν και πως θα κάναμε κάτι μαζί. Δεν ήθελα βέβαια να κάνουμε κάτι που ήδη κάναμε οπότε αυτό είναι τέλειο για ‘μας. Θέλαμε να ενώσουμε τα ταλέντα μας και να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό μπροστά από ένα κοινό που δεν μας γνώριζε. Αυτό είναι το κυριότερο που θέλαμε από τους Mob απ’ την αρχή. Το ότι μπορέσαμε να το κάνουμε σημαίνει ότι είμαστε αρκετά τυχεροί.
Symphony-X Russell
Θες να προσθέσεις κάτι σχετικά με το τι να περιμένουμε από το show των Symphony X στη χώρα μας;
Θα παίξουμε πολύ υλικό από το “Iconoclast” και ίσως μερικές εκπλήξεις ειδικά για την Ελλάδα. Δεν γνωρίζω ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι πάντως τιμή μας να παίξουμε εκεί και πρέπει να πούμε στους fans ένα “ευχαριστώ” για την αναμονή και το ενδιαφέρον τους.
Συνέντευξη: Παναγιώτης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...