Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

MARILYN MANSON: “Born Villain”

Ο Marilyn Manson είναι από τις περσόνες που απασχόλησαν όσο λίγοι τη μουσική βιομηχανία στα 90s, ενώ δίχασε πολλές φορές κριτικούς και κοινό.
Τα 00s, ομολογουμένως, δεν του φέρθηκαν καλά, καθώς ύστερα από τον, κατά το γράφοντα, ωριμότερο και πληρέστερο δίσκο του (“Holy Wood”), αναλώθηκε στην αέναη αναμόχλευση των ιδεών που μέχρι πρότινος τον διατηρούσαν στο υψηλό βάθρο του.
Και μπορεί τα “The Golden Age of Grotesque”, “Eat Me, Drink Me” και “The High End of Low” να μην ήταν άσχημα, από την άλλη όμως ήταν στάσιμα, ενώ λίγες στιγμές τους ξεχώρισαν. Το “Born Villain” θέλει να αφήσει πίσω του την προηγούμενη δεκαετία, αλλά σε τελική ανάλυση, δεν το καταφέρνει. Αυτό ακριβώς που περιμένετε από το νέο δίσκο του Marilyn Manson, θα το ακούσετε. Προβλέψιμο όσο δεν πάει, συνεχίζει την προαναφερθείσα μανιέρα και παρότι οι fan θα σταθούν σε αρκετά σημεία και θα εκτιμήσουν το αποτέλεσμα, αυτοί που αναπολούν εποχές “Antichrist Superstar” και “Mechanical Animals” δεν πρόκειται να συγκινηθούν από το “Born Villain”.
Για την ακρίβεια, είναι όσο σκοτεινό όσο το  “The High End of Low” και όσο industrial όσο το “Eat Me, Drink Me”, κάνοντας το νέο δίσκο του Manson μια (πετυχημένη) μίξη των δύο προηγούμενων έργων του. Ξεπερνώντας όμως το γεγονός ότι είμαι fan, οφείλω να παραδεχτώ πως το εν λόγω album θα απασχολήσει κυρίως όλους εμάς που δεν πτοηθήκαμε από την πορεία του εκκεντρικού καλλιτέχνη την τελευταία δεκαετία. Αμφιβάλλω άλλωστε για το εάν η νέα γενιά γνωρίζει το πραγματικό (και ουσιαστικό) έργο του Marilyn Manson και δεν έχει ταυτίσει το όνομά του μονάχα με τις κατά καιρούς (πετυχημένες) διασκευές του. Όσο για αυτούς που περιμένουν καρτερικά μια εν δυνάμει “επιστροφή”, καλό είναι να κρατούν μικρό καλάθι.
Με λίγα λόγια, το “Born Villain” είναι ένα απλά καλό album, που συνεχίζει τη ρότα των προκατόχων του. Σε αυτό που υπερτερεί ίσως είναι στην ατμόσφαιρα που αποπνέει. Κατά τ’ άλλα είναι σα να τρως το ίδιο (αγαπημένο σου) φαγητό- μακαρόνια πχ- με την ίδια πάντα σάλτσα από πάνω. Μετά από κάποιες φορές είναι βέβαιο πως θα θελήσεις να διαφοροποιηθεί κάπως η συνταγή.

Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...