Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Magnum: "Sacred Blood "Divine"

Ο Tony Clarkin σίγουρα θα έπρεπε να πάρει βραβείο για την
παραγωγική σταθερότητα του στις συνθετικές επιδόσεις! Από τα μέσα της δεκαετίας του '70 είναι ο βασικός αρχιτέκτονας της παγκόσμιας και διαρκούς επιτυχίας των Magnum.
 Και στο  "Sacred Blood "Divine" Lies", που είναι το 19ο studio άλμπουμ της μπάντας, έχει τον ίδιο ρόλο συνθέτοντας τον μάλιστα πριν ακόμη να κυκλοφορήσει το "Escape from the Shadow Garden"…

Από την εναρκτήρια και  ομότιτλη σύνθεση   "Sacred Blood "Divine" Lies" η μπάντα  δείχνει τις προθέσεις της για την επιτυχία που γνώρισε στα τέλη των 80ς, αρχές των 90’ς .
Ως οπαδός των Magnum θα τολμούσα να γράψω, ότι η "βαρύτερη" προσέγγιση στις κιθάρες από τον  Tony Clarkin σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστικό εκθαμβωτικό ήχο των πλήκτρων του Mark Stanway και την στιβαρότητα της ρυθμικής γραμμής του μπάσου και των τυμπάνων από τους Al Barrow και  Harry James είναι η τέλεια συνταγή για συνθέσεις, όπως οι "Crazy Old Mothers" και "Afraid Of The Night".
Για να επικεντρωθούμε στον χαρισματικό ερμηνευτή Bob Catley, που αποτελεί το ιδανικότερο συμπλήρωμα του Clarkin, χαρακτηριστικά στον καλογυαλισμένο "ύμνο" "Twelve Men Wise And Just".
Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν και τα "πιασάρικα" "Gypsy Queen", "Princess In Rags (The Cult)" και το "Quiet Rhapsody" που έχουν τα συστατικά της επιτυχίας: εξαιρετικές  μουσικές φράσεις, αξιομνημόνευτα ρεφραίν που σε καλούν να τα ακούσεις ξανά και ξανά.
Προσωπικά αγαπημένο το "Don’t Cry Baby" που κλείνει το δίσκο με ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο και εμφανή την σφραγίδα της συνθετικής ικανότητας του Clarkin.
Συζητούσα τις προάλλες με φίλο που λατρεύει κι αυτός τους Magnum και συμφωνήσαμε, ότι δεν υπάρχει δίσκος αυτής της μπάντας που να είναι έστω μέτριος ή κακός.
Όταν οι δύο συνεργάτες Tony Clarkin και  Bob Catley δεν έχουν κάτι να δώσουν συνθετικά/ερμηνευτικά τότε απλά δεν κυκλοφορούν μουσικά.
Κοντά 40 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της μπάντας  ηχεί/ακούγεται φρέσκια, ανανεωμένη υπενθυμίζοντας τις ένδοξες μέρες της!

Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...