Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Silked & Stained: "Love On The Road"

Είναι πραγματικά συγκινητικό και συνάμα ελπιδοφόρο άνθρωποι άγνωστοι που γνωριστήκατε και γίνατε φίλοι λόγω της κοινής αγάπης σας για τη μουσική, να προχωρούν με κόπο, πίστη, επιμονή, ποοολή δουλειά και αυταπάρνηση στην κυκλοφορία του πρώτο δίσκου τους.

Την πρώτη φορά  τους είδα και εντυπωσιάστηκα στο Blitz το Δεκέμβρη του 2013, σε διαγωνισμό για συγκροτήματα το 2014 στο ωδείο του Νάκα (The Band Festival final Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας )- που αποφοίτησε και ο υπογραφών, πριν αιώνες-,  στο Ghost House το 2014, στο "ΠΟΛΙΣ" με την ευκαιρία του PLAYHARD CONTEST το 2015.
Επιπλέον τους απόλαυσα αρκετές φορές στο Remedy Live Club, στην Αρχιτεκτονική του Ζωγράφου, στο "λαϊκό" Μπουρνάζι επί σκηνής του ιστορικού κι επανελθόντος (πάλι 41 χρόνια μετά) ανακαινισμένου και πανέμορφου Rock Dragon Club, στο Bat City με τους  πάλαι ποτέ και νυν μουσικούς "ήρωες" της εφηβείας μου Matjevic και Γιώργο Γάκη, στο 1ο Sleaze n Glam Fest το Σάββατο το 2016, στο TEXAS SUMMER FESTIVAL τον Ιούλη που μας πέρασε, στο ζεστό και φιλόξενο Modu ενώ με αυτές τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους, μου στερέωσαν την πεποίθηση και με χαροποίησαν, ότι το μελωδικό κίνημα στην Ελλάδα πλέον έχει στέρεες βάσεις με ικανότατους μουσικούς.
Από το Δεκέμβριο του 2013 που αυτή η ιδέα του μελωδικού Hard Rock σχήματος μετουσιώθηκε και πρακτικά ως full-active band, οι αλλαγές ήταν αρκετές. Έχουν ήδη αλλάξει μία φορά μπασίστα, δύο φορές τραγουδιστή και επίσης από πενταμελές σχήμα κατέληξαν τετραμελές. Και ο ήχος και η μουσική τους κινούνται στο '80ς Melodic Hard Rock/ AOR καθώς και την σύγχρονη μελωδική Σκανδιναβική rock σκηνή που έχει να επιδείξει "διαμάντια" τα τελευταία χρόνια. Σημαντικές επιρροές από ξένα σχήματα οι Whitesnake, Bon Jovi, Hardline, Europe, HEAT και πολλά άλλα ακόμα. Ώριμοι και ικανότατοι! Αφού λοιπόν περιμέναμε με περισσή ανυπομονησία την επίσημη κυκλοφορία της μπάντας (επιτέλους μετά από  χρόνια συνεχών προβών και ζωντανών εμφανίσεων ) κυκλοφόρησε το πρωτόλειο μουσικό δημιούργημα τους πριν μερικές μέρες.
Το όνομα Silked & Stained σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει μεταξωτοί και λεκιασμένοι και χαρακτηρίζει άριστα τη μουσική δουλειά της μπάντας που είναι κατά κύριο λόγο μελωδική αλλά και αρκετά δυνατή (πιο έντονη) σε κάποια κομμάτια. Το όνομα προέκυψε μέσα από ένα χιουμοριστικό περιστατικό που σχετιζόταν με γνωστή επωνυμία τσιγάρων καθώς και μια λακκούβα με λασπόνερα. Η μπάντα επαγγελματικότατα στημένη, δεμένη και με μουσικότητα από όλους, εργάστηκε άοκνα ειδικά  το τελευταίο διάστημα για  δίσκο της! Μαθαίνουμε δε με πολύ χαρά, ότι ηχογραφήσεις για τον πρώτο τους έγιναν στα CFN studio με παραγωγό το Διονύση Χριστοδουλάτο, έναν εξαίρετο επαγγελματία και άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού και  η δουλειά του τόσο ως μουσικός όσο και ως παραγωγός μιλάει από μόνη της.

Η εταιρεία από τον Σκανδιναβικό βορρά, η Lions Pride Music και με την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στο πρόσωπο του Χρήστου Ζονίδη(C.S. Management & Promotions) είναι η πηγή κυκλοφορίας του δίσκου.

Το πρώτο  single τη μπάντας, το "Much Love" πρωτοπαρουσιάστηκε στην συλλογή Pure Rock 7 της  Atlantis Records και προσείλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ακροατών καθώς έπαιζε για δύο εβδομάδες στο top 20 chart του Atlantis Fm 105,2.
Αρκετά όμως με τα απαραίτητα στοιχεία για την παρουσίαση της μπάντας … ας επικεντρωθούμε στο δίσκο που ανοίγει με ένα πραγματικό δυναμικότατο τραγούδι  όπως λέει και ο τίτλος του: "Bombshell"!
Μία βαρύτατη μουσική ιδέα που εξελίσσεται σε ένα τραγούδι πλήρως εναρμονισμένο στο πνεύμα '80ς (τέλη) Πιασάρικο, με αξιομνημόνευτη επωδό που καρφώνεται στο μυαλό και φωνητικά… που μπορεί να μην άρεσαν σε γνωστό talent show πρόσφατο αλλά σίγουρα θα ξεσηκώσουν στις συναυλίες.
Το "Hold My Hand" που αποτελεί και το πρώτο clip της μπάντας ηχεί ως το απόλυτο καλοκαιρινό soundtrack και παραπέμπει στιχουργικά, οπτικά και μουσικά σε καλοκαιρινές αισθηματικές περιπέτειες.
Ιδιαίτερη αίσθηση  AOR αισθητικής που φλερτάρει και με το west coast μουσικό γένος και μία ιδιαίτερα εξαρτησιογόνο μουσική ιδέα που αναπτύσσεται και αναδεικνύει τις μουσικές ικανότητες της μπάντας.
"Much love"  ονομάζεται το μουσικό κομψοτέχνημα στην συνέχεια.
Μελωδικότατο rock, εξαιρετικό κιθαριστικό  συνθετικό υλικό βουτηγμένο στο πνεύμα 80ς με τις απαραίτητες μελωδικές γραμμές των πλήκτρων! Χρόνια ήταν και είναι το απόλυτα αγαπημένο μου τραγούδι από το συγκρότημα, από την πρώτη στιγμή που το άκουσα με τη φωνή του προηγούμενου τραγουδιστή της μπάντας Άλεξ Πανταζή όταν πρωτοκυκλοφόρησε ως single διαδικτυακό στα 2015 και τώρα με τη φωνή Βασίλη Τσακλείδη, με αυτό το αίσθημα των Whitesnake να πλανιέται στην ατμόσφαιρα καθώς πρόκειται για  μία σύνθεση εξαιρετικού δείγματος  hard rock με ένα εξαιρετικό φρενήρες σολάρισμα στην κιθάρα  να ολοκληρώνει την σύνθεση.

"She’s Not There": Χρόνια ήταν και είναι το απόλυτα αγαπημένο μου τραγούδι από το συγκρότημα, από την πρώτη στιγμή που το άκουσα με τη φωνή του προηγούμενου τραγουδιστή της μπάντας Άλεξ Πανταζή όταν πρωτοκυκλοφόρησε ως single διαδικτυακό στα 2015 και τώρα με τη φωνή Βασίλη Τσακλείδη, με αυτό το αίσθημα των Whitesnake να πλανιέται στην ατμόσφαιρα καθώς πρόκειται για μία σύνθεση εξαιρετικού δείγματος hard rock με ένα εξαιρετικό φρενήρες σολάρισμα στην κιθάρα να ολοκληρώνει την σύνθεση… "

Με την απαραίτητη δυναμική μπαλάντα "Anytime" που υπάρχει όχι γιατί έτσι πρέπει αλλά γιατί ο λυρισμός της μπάντας είναι γνωστός! Σύνθεση που εξελίσσεται από την εισαγωγή στο πιάνο, στην κιθαριστική "εισβολή" και το "γιγαντιαίο τείχος" της ρυθμικής γραμμής’  ογκώδους  τυμπανισμού και βαρβάτων μπασογραμμών με τη φωνή να ταξιδεύει τον ακροατή "στρατοσφαιρικά".
Όπως και το "Lonely Road" που ακολουθεί, μία mid tempo σύνθεση που μας ταξιδεύει στην αρχή για να μετατραπεί σε μία ογκωδέστατη μουσική δημιουργία με  μελωδικές κιθάρες, πλήκτρα "μελωμένα", βαρβάτες μπασογραμμές και στιβαρά τυμπανίσματα με  μία καθάρια φωνή  στηριγμένα σε πανέμορφα χορωδιακά φωνητικά.
Το "Believe" μία κλασικότατη hard rock-άδικη σύνθεση που συνεπαίρνει καθώς είναι η δεύτερη δόση ισχυρού "μελωδιογόνου", που γίνεται υμνική και "εξαρτησιογόνα" με το δυναμικότατο και πανέμορφο σολάρισμα στην κιθάρα του φίλτατου Αντώνη Γαβαλά.  Με το "Rock Star" η μπάντα παρουσιάζει τα "φίλτρα" που ποτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις διάφορες επιρροές της. Τα "αλήτικα" και sleazy φωνητικά περιγράφουν επακριβώς ό,τι η μπάντα είναι ή ό,τι θα ήθελε να είναι η συγκεκριμένη σύνθεση είναι ένα "υβρίδιο" των Tesla, Def Leppard και μελωδικών Dokken.
Οι συναυλίες σίγουρα αξίζει να κλείνουν με την "υπερηχητική" κομματάρα "Born To Run", με την σύνθεση να ροκάρει ασύστολα με το κιθαριστικό loop να με  συνεπαίρνει καθώς είναι και αυτό πιασάρικο, με την ενέργεια στο έπακρο’ δυναμικότατο χάρη στη φωνή και τα ρεφραίν.
Με μία διασκευή στο "Every Breath You Take" των Police κλείνει ο δίσκος. Μία διασκευή αφενός με απόλυτο σεβασμό στην πρωτόλεια δημιουργία και εκτέλεση  του Sting και της μπάντας του και αφετέρου με μία  πανέμορφη ενορχήστρωση και καταπληκτική δουλειά στην κιθάρα.
Άκρως ενδιαφέρον δίσκος, με εξαιρετική μουσικότητα όλων των μελών της μπάντας που γεννήθηκαν για να παίζουν ζωντανά(το καταθέτω από προσωπική πείρα) όχι μόνο για τους όλους εμάς τους βετεράνους, νοσταλγούς, επιζώντες της λαίλαπας (που "μας πήρε και μας σήκωσε" μουσικά κι ανεπανόρθωτα χε,χε,χε,χε…) του μελωδικού hard rock ήχου.
Λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετίσει το 2017 για να θρονιαστεί το 2018 στο "θρόνο της μελωδίας" όλοι στο rocktime.gr ευχόμαστε ευλογημένη η νέα χρονιά με λιγότερο πόνο και περισσότερη μελωδικότητα στην ψυχή και στην καρδιά!!!

Νότης"He’s Not There "Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...