Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

W.E.T.: "Earthrage"

Φυσικά και όποιος ασχολείται με την υπέρτατη μελωδία που περιγράφεται με τις συνθέσεις που περιέχουν πανέμορφες καθάριες φωνές, κιθάρες που κεντούν, μπασογραμμές στιβαρές, τύμπανα ογκώδη με απαραίτητο συμπλήρωμα τα πλήκτρα θα γνωρίζει την υπερμπάντα των W.E.T. που απαρτίζουν οι:

Robert Sall (πλήκτρα, το γράμμα "W" από την μπάντα των  Work of Art), ο Erik Martensson (κιθάρα, πλήκτρα, μπάσο, φωνητικά, το  "E" από τους  Eclipse) και ο  Jeff  "έχω τραγουδήσει τα πάντα με τους πάντες" Scott Soto (φωνή, το "T" από τους "πάλαι ποτέ νυν και αεί" λατρεμένους  Talisman), με τον κιθαρίστα  Magnus Henriksson και τον ντράμερ  Robban Back.
Πέντε ολόκληρα χρόνια περιμέναμε αυτήν την κυκλοφορία που ακολουθεί την προηγούμενη εξαιρετική μουσική δημιουργία  της μπάντας με τίτλο "Rise Up".  11 μελωδικοί ύμνοι απαρτίζουν αυτήν τη νέα δημιουργία της μπάντας.
Το μελωδικό hard rock μερικές φορές περιέχει το ρίσκο να ακουστεί γλυκανάλατο, υπερβολικά " σιροπιασμένο"  γεμάτο με κλισέ τόσο σε μουσικές φράσεις αλλά και σε στίχους.
Το ευχάριστο με τους W.E.T. είναι πως είναι τόσο μουσικά εξοικειωμένοι και ικανότατοι με ιδιαίτερα αναπτυγμένη μουσικότητα που αποφεύγονται τα προαναφερθέντα ρίσκο.
Για όσους αρέσκονται στις "μεταλίζουσες" hard rock συνθέσεις υπάρχουν οι  "ύμνοι" "Watch The Fire", "Dangerous" και το "Calling Your Name" πλούσιες σε μελωδία και αίσθημα.
Οι οπαδοί του προσφιλούς AOR θα ενθουσιαστούν με τα άσματα "I Don't Wanna Play That Game" και "The Burning Pain Of Love" (προσωπικά αγαπημένο). Χαρακτηριστικό δείγμα της μουσικής συνθετικής ικανότητας της μπάντας αποτελεί το "Neverending Retraceable Dream", με φανταστική μπασογραμή.
Η απαραίτητη και μεγαλοπρεπέστατη μπαλάντα "Heart Is On The Line" είναι παρούσα με μία πλουσιοπάροχη ενορχήστρωση και δεξιοτεχνικό σολάρισμα κιθάρας!!
Η σύνθεση που τα έχει όλα και δυσκολεύεσαι να την κατατάξεις είναι το "Elegantly Wasted". Είναι μπαλάντα, είναι υμνικό δημιούργημα για συναυλίες; Πιασάρικο άκρως και ευκολομνημόνευτο όλο το τραγούδι.
Αναζητάτε γιγαντιαία χορωδιακά φωνητικά;
Θέλετε τεράστια "μουσικά άγκιστρα" μελωδίας να σας "γαντζώνουν"  την καρδιά και τα αυτιά;
Σπουδαίες συνθετικές μουσικές δημιουργίες;
Μοναδική μουσικότητα;
Μουσική που να "ανοίγει" η καρδιά σας ακούγοντας την;
 Όλα αυτά θα ικανοποιηθούν με το "Earthrage" και οι  W.E.T. είναι εδώ για να υπηρετήσουν για μία ακόμη φορά το AOR και το μελωδικό  hard rock. Σίγουρα ένας από τους τρείς δίσκους που θα ακούω όλο το καλοκαίρι …και όχι μόνον!!!

Νότης "King of Thunder Road"  Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...