Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

RESTLESS:Χαμένοι στο χρόνο...

Ξεκίνησαν με το όνομα FREELANCE και ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το 1987 όπου περιείχε 4 κομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν γραμμένα στη προσωπικη 16-κάναλη κονσόλα στο σπίτι του αρχηγού της μπάντας Roger Sommers(MAJESTY). Manager του γκρουπ ήταν ο γνωστός από τα άρθρα του στο ύψιστο περιοδικό Kerrang, Paul Suter.
Μία πορνοσταρ εν ονόματι Shari Sloan ήταν η αφορμή όλων αυτών. Εκείνη του έστελνε επίμονα μηνύματα στο περιοδικό για κάποιον Roger Sommers με τον οποίο είχε εμμονή και εξυμνούσε τη φοβερή του μπάντα. Ο Paul Suter ξέροντας πως αγνοώντας τη, ίσως να μη γνώριζε ποτέ τη συναδέλφισσά της επίσης πορνοστάρ Brittany Stryker που ήταν και ο διακαής του πόθος, δέχτηκε να συναντήσει τελικά τον Roger στο Country Club.

Μόλις ο Paul άκουσε το demo του , έμεινε άφωνος και αμέσως προσφέρθηκε να τον βοηθήσει και έγινε manager του. Στην απαρχή του γκρόυπ πέρασε για λίγο καιρό και ο κιθαρίστας Tracy Crijalva, ο οποίος αργότερα αποχώρησε για να ενσωματωθεί στους DIO και τον αντικατέστησε ο Jasen Orme.

Ο μπασίστας Chuck Wright(QUIET RIOT , GIUFFRIA, HOUSE OF LORDS) ήταν επίσης αλλό ένα γνωστό όνομα το οποίο πέρασε για λίγο απο τους FREELANCE. Ύστερα ο Roger (lead vocals,guitars) μαζί με τον πληκτρά του Michael Lord έγραψαν το κομμάτι “Guilty” το οποίο προέρχεται από το δεύτερο demo. Όπως είχε δηλώσει και o Roger Sommers σε μια συνέντευξη του το 1988 , ο Jonathan Cain θα έκανε τη παραγωγή στο τότε επερχόμενο άλμπουμ τους. Επίσης ο πληκτράς του γκρουπ Michael Lord εκείνη τη περίοδο είχε εισχωρήσει στους WHITE SISTER οι οποίοι τότε ηχογραφόυσαν το τρίτο άλμπουμ τους, αν και με δηλώσεις του Roger , o Michael παρέμενε μόνιμο μέλος των FREELANCE. Ακολούθησε η προσλειψη του Bruffie Brigham στο μπάσσο και η αλλαγή του ονόματος από FREELANCE σε RESTLESS.

Το πλήρες line-up πλέον της μπάντας ήταν το εξής: Roger Sommers (Lead vocals , guitars) , Michael Lord (keyboards) , Bruffie Brigham(bass) , Jasen Orme(lead guitars) και ο Danny Lux(drums). Οι δισκογραφικές εταιρίες άρχισαν να δείχνουν αρκέτο ενδιαφέρον για τη μπάντα και μετά το πέρας του καλοκαιριού του 1990 οι RESTLESS άρχισαν να δείχνουν πως θα είναι η επόμενη μπάντα του L.A. η οποία θα υπέγραφε συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική. Επίσης η αποχώρηση του drummer Danny Lux και η αντικατάσταση του με τον Mark Bennett οφέλησε κατά πολύ τη δυναμική του γκρουπ στα live. Και πάνω που όλα έδειχναν πως βαίνουν σε καλό δρόμο οι TATTOO RODEO υπογράφουν συμβόλαιο με την Atlantic Records και έθεσαν στον Michael Lord μία προσφορά για να μπει στο γκρουπ την οποία και δε μπορούσε να αρνηθει. Ο Roger Sommers χάνοντας ένα απο τα σημαντικότερα δημιουργικά του όπλα και βλέποντας τη μάχη με το grunge να χάνεται και το MTV που ήταν και ο απώτερος στόχος του να απομακρύνεται διαλύει τη μπάντα αρχές δεκαετίας του 1990. Ύστερα από πολλά χρόνια η εταιρία ΜΤΜ , πήρε όλα τα demo της μπάντας και κυκλοφόρησε το 1998 το AOR/melodic Hard Rock δίσκο ‘Alone In The Dark’.

Παναγιώτης Κιρτσέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...