Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

BRENDAN PERRY BLAINE REININGER / ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΟΥΣΑΣ


Πως η αρχή μοιάζει απίστευτα δύσκολη και η περιγραφή ενός τέτοιου γεγονότος αδύνατη. Πώς μπορείς να πλησιάσεις την απεραντοσύνη και πως μπορείς να είσαι συγκρατημένος με το αέναο.
Η περίπτωση του BRENDAN PERRY είναι πραγματικά μεγαλειώδης. Μεγάλη ευχαρίστηση και ακόμα μεγαλύτερη αμηχανία ταυτόχρονα με κατακλύζει στην σκέψη και στην πραγμάτωση της παρουσίασης αυτής του live του BRENDAN PERRY της νύχτας της 14 Ιουνίου. Και τι να πω.. πως μπορώ να περιγράψω με λόγια , την διαφάνεια, την πολυπλοκότητα, την μοναδικότητα. Με τα πιο απλά. Με λόγια που χρωματίστηκαν από ευχαρίστηση στο άκουσμα των μελωδιών του, και έκαναν τα μάτια μας να υγρανθούν από συγκίνηση και η ψυχή μας να χτυποκαρδίσει από την φωνή του.
Με συναισθήματα πνευματικής ευφορίας που λίγοι ακόμα και σήμερα μπορούν να σου προσφέρουν. Σίγουρα μας έλειψε το “άλλο” μισό. Για πολλούς από μας όμως ήταν σαν να ήταν ήδη εκεί. Τις παρουσίες των “ξωτικών” μπορείς άλλωστε να τις νοιώσεις, και αυτή της LISA GERRARD ήταν εκεί. Το να μπορέσεις να μαντέψεις την εξέλιξη μιας μουσικής βραδιάς, ναι, είναι εφικτό. Το να μπορέσεις όμως να βγεις αλώβητος από αυτόν τον συναισθηματικό κατακλυσμό, είναι απίθανο! Και είναι πραγματικά υπέροχο όταν μια παρουσία, μια φωνή, ένα μουσικό σχήμα μπορεί να σε παρασύρει στην άβυσσο.
Πριν την μαγική εμφάνιση του BRENDAN PERRY, και για αρκετή ώρα πριν μας κράτησε παρέα άλλη μια υπέροχη μορφή , αυτή του BLAINE REININGER (TuxedoMoon), με ένα πραγματικά υπέροχο μουσικό διάκοσμο, που έκανε το παρελθόν να φαντάζει τόσο δίπλα. Κομμάτια που ακούστηκαν από τραγουδιστές και συνθέτες όπως : FRANK SINATRA, TIM BUCKLEY, NICK CAVE, LOU REED, KURT WEILL,επιτυχίες διαχρονικές που ίσως για κάποιους μικρότερους σε ηλικία ακροατές ήταν άγνωστες.. ίσως. Η ζεστή φωνή του BLAIN, το βιολί και η συνοδεία του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΜΟΥΣΑ, ήταν αρκετό για να μας προετοιμάσουν για αυτό που θα ακολουθήσει.
Ο BRENDAN PERRY εμφανίστηκε και ξαφνικά όλοι παγώσαμε στην αναμονή και μόνο της αρχής της βραδιάς του. 5 στο σύνολο τους στην σκηνή που όμως έκαναν για 10. Αφού η εκπληκτική μπασίστρια που είχε δίπλα του έπαιζε και πλήκτρα και μπαγλαμαδάκι , ο κιθαρίστας το ίδιο, και ο ντράμερ κάποια στιγμή κατέβηκε στα πλήκτρα. Απίστευτα δεμένη και σοβαρή ομάδα. Το ένα τραγούδι ακολούθησε το άλλο, ο χρόνος σταμάτησε να μετράει και η μαγική μπάλα έσκασε μεταλλάσσοντας τον συναυλιακό χώρο του GAGARIN σε ένα κόσμο παραμυθένιο.
Τα τραγούδια στο σύνολο τους ήταν : The Arcane / Love On The Vine / The Carnival Is Over / The Golden Rule / A Passage In Time / Tree Of Life / This Boy / You Never Loved This City / Wintersun / Medusa / Eros / Utopia / και στα encore ακούστηκαν τα : Voyage Of Bran / Spirit / Severance .Μέσα σε όλα να παρατηρήσω την μεγαλειώδη στιγμή του Severance, την απίστευτη ερμηνεία στο You Never Loved This City των PIANO MAGIC, και τις ανατριχιαστικές τελευταίες νότες με το μπαγλαμαδάκι στο Medusa. 3 κομμάτια από την τελευταία δουλειά του “ARK”, το οποίο έρχεται να σε μαγέψει σε ατμοσφαιρικούς ambient ηλεκτρονικούς ήχους, φέρνοντας από το παρελθόν το ηχόχρωμα των DEAD CAN DANCE. Και δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς. Τόσα χρόνια μετά τόσο ίδιος και τόσο διαφορετικός, τόσο γνήσιος και μετρημένος. Τόσο μοναδικός. Ο ήχος στον χώρο ήταν καταπληκτικός και η φανατική παρουσία του κοινού έκαναν τον δημιουργό να χαμογελάσει, να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει πολλές φορές.
Τι άλλο λοιπόν μπορώ να γράψω? Φοβάμαι πως θα πλατειάσω. Θα σταθώ μέχρι εδώ, πάω να ξανά ακούσω το “ARK”, η συσσώρευση των ήχων σε συναισθήματα σε κάνουν το λιγότερο να κλείνεις τα μάτια, να ταξιδεύεις και να ζεις για την επόμενη παρόμοια στιγμή.
Σε ευχαριστούμε πολύ Mr BRENDAN PERRY….
ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ (live report & photos for www.rockway.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...