Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Η gothic πλευρά της LIV CHRISTINE

Μια από τις πιο εξέχουσες φωνές, της “gothic metal” μουσικής (με την ευρύτερη έννοια), είναι η Liv Christine!
Η αιθέρια και γλυκιά φωνή της, ήταν εκείνη που την έκανε γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 1990, μέσω φυσικά του συγκροτήματος “Theatre of Tragedy”!
Γεννημένη το Φεβρουάριο του 1976 στη Νορβηγία, ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή.
Από τη παιδική ηλικία των δέκα, ήταν μέλος στη χορωδία της τοπικής εκκλησίας, ακονίζοντας τις φωνητικές της ικανότητες, κάνοντας την να έρθει πιο κοντά στη μουσική γενικότερα!
Πολλές φορές καθόταν μπροστά στο καθρέφτη, τραγουδώντας και εξελίσσοντας αυτό που τελικά θα έδειχνε στο κόσμο μέσω της σκληρής μουσικής!
Αν και κυνηγούσε χρόνια την επιτυχία, το ποθούμενο θα ερχόταν το 1994 όταν την κάλεσαν για back vocals στους Theatre of Tragedy”, δοκιμάζοντας τα φωνητικά της και συνδυάζοντας ίσως για πρώτη φορά, ένα μίγμα ακραίων φωνητικών μαζί με γυναικεία φωνή, κάτι που έγινε μόδα από εκεί και πέρα! Το πείραμα, άρεσε στους “Theatre..” και η Liv, έγινε μόνιμο μέλος και ανέλαβε το χρέος τον lead vocals!
Το 1996 μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους, κυκλοφόρησαν το εξαίσιο, “Velvet Darkness They Fear”, άλμπουμ το οποίο τους εκτόξευσε στο metal στερέωμα, με πωλήσεις πάνω από 125.000 κόπιες και τους έδωσε πέρα από το εισιτήριο για τις καρδιές κάθε metal fun, την ευκαιρία να παίξουν μπροστά στο γερμανικό κοινό, στο διάσημο φεστιβάλ “Wave Gottik Treffin”.
Το 1997 είχαμε και την ευκαιρία να τους δούμε live, στο “open air festival” στην Αθήνα, ένα live, το οποίο εντυπωσίασε και έδωσε καλές εντυπώσεις σε όλους! Η επιτυχία ωστόσο, έδωσε την όρεξη και τον εγωισμό στη Liv, να δημιουργήσει το δικό της προσωπικό άλμπουμ, το οποίο όμως κινούταν στον πιο pop χώρο της μουσικής!
Έκανε λοιπών σαφές στην υπόλοιπη μπάντα, τη διάθεση της για πιο μοναχικά μονοπάτια και δρόμους που θα βάδιζε μονή της!
Έτσι τον Αύγουστο του 2003 δήλωσαν την αποχώρηση της Liv, από τους “Theatre” λόγο διαφορετικών μουσικών επιλογών! Leave’s Eyes, ονομάστηκε το καινούριο “παιδί” της, όνομα το οποίο εμπνεύστηκε η ίδια η Liv και είναι ένα λογοπαίγνιο του ονόματος της και της φύσης που τόσο αγαπά και αντλεί έμπνευση! Με τη βοήθεια μελών από τους Atrocity, γεννήθηκε το 2004 το “Lovelorn”, αλλά και ο έρωτας με το τραγουδιστή τους και στη συνέχεια σύζυγο Alexander Krull! Την αμέσως επόμενη χρονιά έρχεται το “Vinland Saga” δεύτερο κατά σειρά άλμπουμ, αλλά και ο γιος της Leon Alexander!! Η συνέχεια ήρθε το 2009 με το “Njord”!
Η Liv Kristine είναι μια πάρα πολύ καλή τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με την Doro, αλλά και με τους Cradle of Filth στο παρελθόν και πιστεύω ότι δεν έχει πει ακόμη τη τελευταία της κουβέντα! Για του λόγου το αληθές το Νοέμβριο περιμένουμε να βγει το νέο της single “Skintight και μακάρι να μας κάνει να παραμιλάμε γι’ αυτό! Ladies... bring it on!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...