Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η χαμένη σκληράδα των ROCK GODDESS

Αναδημοσίευση από
το
www.Rockway.gr

Άλλη μια all female band, από τη περίοδο του ’80, που αν και δεν είχε μεγάλη πορεία στο χρόνο, με το τρόπο της τοποθέτησε ένα μικρό λιθαράκι, όχι μονό στη μουσική, αλλά και στη γυναικεία συμμετοχή στο heavy metal!

Το 1977 η Jody και Julie Turner, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μπάντα, παίζοντας τη μουσική που τους αρέσει, επηρεασμένες σαφώς από την επιτυχία που έλαβαν οι “The Runaways”!
Προσέλαβαν λοιπόν την Tracey Lamb στο μπάσο και τη Donnica Colman στα πλήκτρα, ξεκινώντας αμέσως πρόβες και φτιάχνοντας ορισμένα κομμάτια, όπου και τα κυκλοφόρησαν στους underground κύκλους του Λονδίνου. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι ROCK-GODDESS την εποχή εκείνη και οι δυο Turner ήταν ανήλικες , μάλιστα την όλη φάση τη ξεκίνησαν σε ηλικία, 13 και 9 χρονών!!!
Κατά τη διάρκεια λοιπόν, μεταξύ πρόβας και διανομής της δουλειάς τους όπου μπορούσαν, ο John Turner πατέρας των δυο κοριτσιών, λειτουργεί ένα δισκοπωλείο στο Λονδίνο κι αυτό του δίνει τη δυνατοτητα να έχει αρκετές γνωριμίες, ώστε να “σπρώξει” καταστάσεις και να οδηγήσει έτσι τα πράγματα ώστε να δώσουν τα πρώτα τους live!
Τελικός έγινε ο ίδιος ο μάνατζερ τους! Μόλις ηχογράφησαν το πρώτο demo tape (πως ακούγεται ε;!), έπαιξαν στο ROCK-GODDESSReading Fest το ’82 και έκλεισαν συμβόλαιο με την Α&Μ Records.
To 1983 λοιπόν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο δίσκο “Rock Goddess”, τίτλος που δόθηκε μετά από αρκετές συζητήσεις, μιας και στην αρχή η πρόθεση τους ήταν να ονομαστεί “The Goddessa File”! Κι ενώ είχε ήδη αποχωρήσει η Colman, προσχώρησε ως δεύτερη κιθάρα η Kat Burbella! Αργότερα όμως κι εκείνη αλλά και η Tracey Lamb, άφησαν τις “Goddess”, για να προσχωρήσει η μια από αυτές (Tracey), στις Girlschool! H Dee O’Malley πήρε τη θέση στο μπάσο και μαζί της δημιούργησαν το δεύτερο δίσκο τους ονόματι “Hell Hath No Fury”, με παραγωγό τον δικό μας Chris Tsangarides, στην αρχή τουλάχιστον, ο οποίος μάλιστα έπαιξε και πλήκτρα στο ομώνυμο κομμάτι! Στη συνέχεια στη παραγωγή βοήθησε και ο Paul Samson!
Έτσι ξεκίνησαν να παίζουν αρκετά live, ως support σε μεγάλες μπάντες, όπως οι Saxon και οι Iron Maiden! Στο ξεκίνημα της Αμερικανικής περιοδείας τους η Dee ROCK-GODDESSO’Malley, ξεφουρνίζει στις υπόλοιπες, πως είναι έγκυος και πως θέλει να παρατήσει τα όνειρα για ροκσταριλίκια για την ώρα!
Η εταιρία τους δεν τους ανανεώνει το συμβόλαιο και για λίγο μένουν ξεκρέμαστες, μα η Γαλλική εταιρία JID, υπογράφει μαζί τους και το 1985, κυκλοφορούν το τρίτο δίσκο τους “Young and Free” με τις Julia Longman στο μπάσο και τη Becky Axten στα πλήκτρα! Η δουλειά αυτή όμως κυκλοφορεί μονό στη Γαλλία και δυστυχώς δεν είναι και τόσο επιτυχημένη, όπως τα δυο προηγούμενα άλμπουμ!
Οι Turner, συμμετέχουν σε πολλές δουλειές, ως back vocalists όπως το άλμπουμ “Join Forces” των Samson και “Rough Justice” των Tytan!

Δυστυχώς όμως το φθινόπωρο του ’87, η μπάντα τελειώνει το κύκλο της και διαλύει!
Την επόμενη χρονιά οι αδελφές Turner, γυρίζουν στην ενεργό δράση, υπό το νέο όνομα “The Jody Turner Band”, αλλά σύντομα πιάνουν πάτο και το όνειρο τελειώνει οριστικά!
Επτά χρόνια μετά προσπαθούν να αναβιώσουν τις “Goddess”, αλλά και πάλι δεν έχουν καμιά τύχη και δυστυχώς αυτό που άρχισε με τις καλύτερες προοπτικές τελείωσε εντελώς άδοξα, βάζοντας όμως με τις προσπάθειες τους ένα λιθαράκι στην ιστορία του heavy metal.
Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...