Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

SHADOWMAN: “Watching Over You”

Αναδημοσίευση από
το www.rockway.gr

O Steve Overland αποτελεί κατά την άποψη μου ένα πραγματικό μάστορα της μελωδίας. Το έχει στο αίμα του ρε παιδί μου και έχει άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα που λίγοι το έχουν προσέξει όπως το να “γυρίζει” ένα κλασικό blues ρυθμό σε εμπνευσμένη aor μελωδία.

Το νέο άλμπουμ των Shadowman, που συμπλήρωσαν αισίως επτά χρόνια ύπαρξης φέρει τον τίτλο “Watching Over You” και κινείται σε μουσικά μονοπάτια που εδώ και δεκαετίες υπηρετεί πιστά και με συνέπεια ο τραγουδιστής των FM.
Με συνοδοιπόρους το δυναμικό rhythm section των Thunder, τους Chris Childs στο μπάσο, Harry James στα τύμπανα και τον αξιέπαινο Steve Morris (έχει αναλάβει και την παραγωγή) από τους Heartland στην κιθάρα και τα keyboards, η μπάντα αποδίδει με χαρακτηριστική άνεση αυτό που λέμε melodic rock.
Το “Watching Over You” απευθύνεται αυστηρά στους λάτρεις του είδους και καλά θα κάνουν όσοι δεν συμπαθούν τον συγκεκριμένο ήχο να μην τολμήσουν να μπουν στο πειρασμό της δοκιμής.
Οι Shadowman σαν παλιές καραβάνες του χώρου έχουν απλοποιήσει τα πράματα και βάζοντας για άλλη μια φορά μπόλικο συναίσθημα, έξυπνες μελωδικές ερμηνείες και καλοδουλεμένα κιθαριστικά θέματα πετυχαίνουν να μας χαρίζουν εξαιρετικά τραγούδια.

Ακούστε με προσοχή το ορμητικό “Renegades”, το πανέμορφο “Suzanne”, το λυρικότατο “Whatever It Takes”, το απολαυστικό ομώνυμο κομμάτι και τα εκπληκτικά “Waiting for A Miracle” και “Justify” για να νιώσετε ξανά την μαγεία που προσφέρει η παρέα του S.Overland στους οπαδούς του.

Οι μυημένοι να τσεκάρουν άμεσα οι υπόλοιποι μην κουράζεστε, υπάρχουν και οι Dimmu Borgir…

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...