Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ELOY: “The Legacy Box”

Αναδημοσίευση από το www.Rockway.gr

Για αρχή, να ξεκαθαρίσω πως είμαι από αυτούς που θεωρούν τους Eloy μια σημαντικότατη μπάντα για την ιστορία του progressive rock και ίσως από τις πιο αδικημένες. Παρόλα αυτά δε συμφωνώ με την κυκλοφορία οποιουδήποτε υλικού τους που έχει ως στόχο την επαναφορά τους στο προσκήνιο. Ότι έγινε, έγινε βρε παιδία, τι το ζορίζετε;

Το The Legacy Box λοιπόν, εκ πρώτης όψεως φαντάζει ως μια ιδανική αγορά για όσους έχουν ασχοληθεί απλώς επιφανειακά με το συγκρότημα, καθώς στο πρώτο δισκάκι, από το διπλό αυτό DVD, τα μέλη των Eloy εξιστορούν ολόκληρη την ιστορία τους (χωρισμένη ανά περιόδους φυσικά). Έλα όμως που εάν εξαιρέσουμε τις διάφορες προστριβές που είχαν κάποιοι μεταξύ τους, το αποτέλεσμα είναι κάπως βαρετό… Όχι απαραίτητα γιατί είναι κατά γενική ομολογία μονότονο το χρονικό του σχήματος (μιλάμε πάντα για τα μη-μουσικά δρώμενα) αλλά γιατί ακόμα και ο τρόπος που παρουσιάζεται δε σε κρατάει! Η αφήγηση είναι τετριμμένη και δε σε δελεάζει, έτσι ώστε να προχωρήσεις στα επόμενα chapters! Άσε που δε μαθαίνεις και κάτι το ιδιαίτερο! Βέβαια, εάν δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου, είναι μια καλή αρχή, αλλά στο κάτω κάτω, μπαίνεις και σε ένα site και διαβάζεις ότι θες. Περίμενα κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από τους Eloy και όχι κάτι τόσο απλό και στείρο.

Η ουσία, κατ’ εμέ, του “Legacy…” βρίσκεται στο δεύτερο δισκάκι που εμπεριέχει video clip της μπάντας (είτε επίσημα, είτε από εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, είτε από live) και αποτελεί ένα πολύ καλό αρχείο, για όσους ασχολούνται τέλος πάντων. Επειδή όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα όπου οι Eloy είναι ιδιαίτερα αγαπητοί (και καλά κάνουν), οι οπαδοί του σχήματος σίγουρα θα το αποκτήσουν έστω και εάν δεν κολακεύει, σαν κυκλοφορία, την ποιότητα του εν λόγω συγκροτήματος. Οι υπόλοιποι που έχετε μαύρα μεσάνυχτα και δεν είχατε ποτέ την τύχη να τους ακούσετε, τσεκάρετέ τους και άμα σαγηνευτείτε από τις συνθέσεις τους, το The Legacy Box είναι ένας (ακόμη) τρόπος να τους γνωρίσετε λιγάκι παραπάνω.

Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...