Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

EMPIRE: "Trading Souls"


Οι Empire θεωρούνταν super-group αφού στις τάξεις τους είχαν τον Tony Martin (ex-Black Sabbath) στα φωνητικά, τον “μάγο” των keyboards Don Airey (Deep Purple , Rainbow), τον μπασίστα των μεγάλων Whitesnake, Neil Murray και τον Gerald Kloos στα τύμπανα. Στις κιθάρες βρίσκουμε τον εκπληκτικό Rolf Munkes ο οποίος ευθύνεται και για το όλο project.
Το συγκεκριμένο album κυκλοφόρησε το 2003 και έκανε αισθητή την παρουσία του στον χώρο της μελωδικής hard 'n' heavy σκηνής. Το συγκρότημα είχε κυκλοφορήσει δυο χρόνια πριν, το 2001, το ντεμπούτο του με τίτλο "Hypnotica". Έτσι, λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια που το συγκεκριμένο cd ήταν δυσεύρετο, η Lion Music μας το προσφέρει ξανά σε περιορισμένη digipack έκδοση.

Το κομμάτι που ανοίγει το "Trading Souls" είναι το εκπληκτικό "One In A Million". Σφιχτοδεμένο hard rock τραγούδι με κάποιες bluesy πινελιές και πιασάρικο ρεφραίν. Πραγματικά εντυπωσιακή αρχή! Στο "Pay Back Time" συνεχίζουμε με ακόμη ένα δείγμα ποιοτικού hard rock για να πέσουν λίγο οι ρυθμοί με την πολύ καλή μπαλάντα που ακολουθεί ("Teenage Deadhead"). Ωραία μελωδία, πολύ καλές ενορχηστρώσεις και σφιχτοδεμένες ερμηνείες σε ένα από τα καλύτερα τραγούδια του album! Πιο heavy ρυθμοί ξανά στα "Big World, Little Man" και "You" για να έρθουμε στο "Perfect Singularity" (το αγαπημένο μου κομμάτι μέσα από το "Trading Souls"). Από τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου ξεχώρισα την εκπληκτική αλά Whitesnake μπαλάντα "Did You Ever Love Me" και το πιασάρικο "Back In The Lights".

Κλείνοντας αυτήν την κριτική και σαν επίλογο θα έλεγα πως το "Trading Souls" είναι ένα πολύ δυνατό άλμπουμ με καλοπαιγμένα τραγούδια, έξυπνες ενορχηστρώσεις και το βασικό χωρίς να γίνεται βαρετό. Για τους λάτρεις της μελωδικής hard 'n' heavy σκηνής των 80s και 90s το "Trading Souls" είναι απαραίτητο για την δισκοθήκη σας.


 Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...