Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

WHOCARES: “The Compilation”


Οι WhoCares σχηματίστηκαν το 2011 ως ένα project με φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συνιδρυτές υπήρξαν δύο από τους μεγαλύτερους ζωντανούς θρύλους της σκληρής ροκ μουσικής, ο Ian Gillan και ο Tony Iommi. Σκοπός τους υπήρξε η βοήθεια στην ανακατασκευή και λειτουργία της μουσικής σχολής στο Gyumari της Αρμενίας κι έτσι κυκλοφόρησαν το σχετικό single. Οι δυο μουσικοί όμως αποφάσισαν να κάνουν μια πιο πλήρη κυκλοφορία φέτος ως δώρο στους αφοσιωμένους οπαδούς τους. Κλασσικά κομμάτια, σπάνιο αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό μπήκε στο πολυαναμενόμενο "The Compilation".
Στα δύο κομμάτια των WhoCares που ανοίγουν το κάθε cd, έχουμε συμμετοχές από Jon Lord, Linde Lindstrom, Nicko McBrain και Jason Newsted. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει επίσης το “Zero the Hero” (Black Sabbath), το κομμάτι “Thrased” (συνεργασία Ian Gillan με Iommi, Ian Paice και Roger Glover), το “Get Away” με τον Μ. Ρακιντζή (που μέχρι τώρα δεν υπήρχε σε άλμπουμ του Gillan), το ακυκλοφόρητο “Slip Away” (Tony Iommi με G. Hughes), το “Don't Hold me Back” (Gillan), το “She Thinks It's a Crime” (Ian Gillan) για πρώτη φορά σε cd αφού είχε κυκλοφορήσει ως b-side σε βινύλιο μόνο, το ακυκλοφόρητο “Easy Come,Easy Go” (Repo Depo με Ian Gillan) και το πρώτο μέρος κλείνει με μια ζωντανή εκτέλεση του “Smoke on the Water” των Deep Purple με τον αξεπέραστο R.J.Dio να συμμετέχει στα φωνητικά μαζί με τον Ian.

Στο δεύτερο μέρος και μετά το κομμάτι των WhoCares έχουμε το “Anno Mundi” (Black Sabbath), για πρώτη φορά σε cd το “Let it Down Easy” (Tony Iommi με G. Hughes), το επίσης πρώτη φορά σε cd (υπήρχε ως 7” single) “Hole In My Vest” (Ian Gillan), το “Can't Believe You Wanna Leave Me” (συνεργασία Gillan, Glover και Dr John), το “Can I Get A Witness” (Ian Gillan and the Javelins), το “No Laughing In Heaven” (Garth Rockett and the Moonshiners), μια ακυκλοφόρητη ζωντανή ακουστική εκτέλεση στο ραδιόφωνο του “When A Blind Man Cries” και τέλος το “Dick Pimple” (Deep Purple).

Χορταστικό υλικό που σίγουρα δεν πρόκειται να χάσει κανένας από τους φανατικούς οπαδούς τους και συλλέκτες των μουσικών τους έργων. Στους υπόλοιπους δε νομίζω ότι έχει κάτι ιδιαίτερο να δώσει αυτή εδώ η συλλογή και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε ολοκληρωμένο έργο είτε των Sabbath, είτε των Purple. Δεν είναι αυτός όμως  ο λόγος της κυκλοφορίας της, αλλά το να συμπληρώσει την δισκογραφία των δύο καλλιτεχνών, κάτι που καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...