Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

VISIONS OF ATLANTIS: “Ethera”

Το “Ethera” είναι το 5ο album για τους Αυστριακούς VoA, μια δισκογραφική δουλειά στην οποία δείχνουν να ολοκληρώνουν την στροφή που είχαν ξεκινήσει στον ήχο τους από το προηγούμενο album τους “Delta”.
To συμφωνικό power metal τους απομακρύνεται από την οπερετική πλευρά τους της σχολής Nightwish και συρρικνώνεται σε πιο ευθείς φόρμες, προσεγγίζοντας περισσότερο τον ήχο των Lacuna Coil, αλλά και της προηγούμενης μπάντας της νυν τραγουδίστριας τους, Maxi Nil, τους Elysion (χαρακτηριστικό παράδειγμα το κομμάτι “Avatara”).

Στο “Ethera” κάνει την εμφάνισή του και ο νέος τους κιθαρίστας Cris Tian(στην θέση του Werner Fiedler) τη στιγμή που η μπάντα αποφασίζει να δουλέψει έτσι την παραγωγή του album ώστε τα πλήκτρα και τα φωνητικά να είναι μπροστά από το ρυθμικό μέρος της μουσικής, ενώ το ταίριασμα στις φωνές των Plank και Nil ακούγεται πιο αρμονικό από ποτέ. Από την αρχή μέχρι το τέλος τα τραγούδια αποπνέουν έναν αέρα φρεσκάδας και ευεξίας και οι VoA δείχνουν να κάνουν πιο σταθερά βήματα από ποτέ σε αυτή τη νέα διαδρομή που επιλέγουν να ακολουθήσουν.

Το αδιάφορο εξώφυλλο αποπροσανατολίζει τον, ανυποψίαστο για τη νέα μουσική στροφή της μπάντας, ακροατή και θυμίζει περισσότερο το προφίλ των VoA των πρώτων album. Επιλογικά θα έλεγα ότι το “Ethera” καταφέρνει να ρυμουλκήσει το βαλτωμένο καράβι του ιδιώματος σε αχαρτογράφητα νερά και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί. Μια αυτιά θα σας κατατοπίσει επακριβώς. Well done!

Γιάννης Φράγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...