Τρίτη 15 Απριλίου 2014

SUNSTRIKE: “Rock Your World”


Κι αν οι ALIEN με το “Eternity” με οδήγησαν στην τρέλα, οι Sunstrike ήταν η αποκάλυψη (μέχρι στιγμής) της χρονιάς!
Υπερβάλλω; Καταρχάς η χώρα (Σουηδία) προέλευσης του προϊόντος εγγυάται για το άριστον του… Όπως και ο Καναδάς έτσι και η Σουηδία εγγυώνται για την ποιότητα των μελωδικών τους συγκροτημάτων.
SunStrike κυκλοφορούν λοιπόν την παρθενική δουλειά τους κι αν προσπεράσουμε (όχι αδιάφορα) το εξαιρετικό εξώφυλλο της κυκλοφορίας,  μαθαίνουμε ότι η μπάντα δημιουργήθηκε στα τέλη του 2012 από τον κιθαρίστα Joachim Nordlund και τον ντράμερ Johan Lindstedt από τη γνωστό γκρουπ Astral Doors, που συμπεριέλαβαν τον τραγουδιστή Christian Hedgren (Twilight Force).
Οι Σουηδοί έκαναν ξεκάθαρο αμέσως το είδος της μουσικής που θα παρουσίαζαν παίζοντας καθαρόαιμο, μελωδικό hard rock. Με τις πρώτες δημιουργημένες συνθέσεις αντιλήφθηκαν το αυτονόητο: καλή, μελωδική μουσική δεν υπάρχει χωρίς τα πλήκτρα! Έτσι ο Christian γνώριζε ότι ο καταλληλότερος άνθρωπος γι’ αυτήν την  δυνατή συγκίνηση ήταν ο Fredrik Plahn (Prey) που τελικά συμπλήρωσε το συγκρότημα επί το αρτιότερο και μελωδικότερο. Ένας δεύτερος κιθαρίστας ο  Mats Gesar (Thalamus) και ο μπασίστας Björn Lundqvist (Twilight Force) μετέτρεψαν το  μουσικό project σε κανονική μπάντα και το όνομα αυτής SunStrike. Δύο πρωτόλειες συνθέσεις (demos) ανέβηκαν στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της μπάντας το  2013 και αμέσως άρχισαν οι πρώτες μεταδόσεις από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ οι διασυνδέσεις των Astral Doors παρακίνησαν αρκετές δισκογραφικές εταιρίες να ενδιαφερθούν. Για τη μίξη των 12 συνθέσεων ήταν εκεί ο Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T) ενώ για το εξώφυλλο-πίνακα ζωγραφικής ανέλαβε ο Carl-André Beckston (Monowasp).
Ξεχώρισα το “Never Let You Go”, μία πραγματικά καταπληκτική σύνθεση, καθώς και την μπαλάντα “Higher” με όλα τα στοιχεία που ο κάθε A.O.R οπαδός ζει την κάθε μέρα για να ακούει! Στην τελική μου κρίση, εδώ υπάρχει η αλάνθαστη συνταγή της επιτυχίας: old school AOR, με πλουσιοπάροχα πλήκτρα, με τις κιθάρες και τα ντραμς να μοιράζονται αρμονικά τη μελωδία και την στιβαρότητα των συνθέσεων! Θεωρώ πως ετούτο το σουηδικό γκρουπ είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα!


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...