Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Beauvoir/Free: "American Trash"



Θυμάμαι την μοναδική φιγούρα του Jean Beauvoir στα 80ς-90ς με
τη χαρακτηριστική μοϊκάνα στα μαλλιά και τις σκέψεις που έκανα: ο τύπος αυτός αποκλείεται να παίζει στο μελωδικό χώρο.


Μέχρι που είδα το video "Feel The Heat" στα 1986 από την ταινία  "Cobra" και έμαθα ότι με τον  Micki Free σχημάτισαν τους  Crown Of Thorns, ένα πραγματικό μαργαριτάρι του μελωδικού  rock χώρου και μάλιστα τη δύσκολη εποχή του  grunge.
Αγόρασα και το πρωτόλειο τους, " Raw Thorns" και πείσθηκα απόλυτα ότι ο τύπος έπαιζε στο αγαπημένο ιδίωμα του AOR!!
Οι δύο αυτοί πραγματικοί πρίγκηπες του  AOR, Beauvoir/Free, συναντήθηκαν μουσικά και δημιούργησαν και πάλι κάτι εξαιρετικό: το "American Trash".
Η μουσική χημεία των Beauvoir και  Free  είναι αποδεδειγμένα δεδομένη!
Απλά,  πρόκειται για ένα δίσκο μελωδικού  hard rock στα καλύτερα του σε ένα έξοχο  AOR περιτύλιγμα.
Προέρχονται ο Beauvoir και ο Free από τον πυρήνα του μελωδικού ιδιώματος και αποδεικνύεται τόσο από τα υπέροχα φωνητικά, όσο και από τις μελωδικότατες και ευρηματικές αρμονίες στις κιθαριστικές συνθέσεις!
Δυνατά σημεία του δίσκου, πέρα από τις εξαιρετικές συνθέσεις , τα γεμάτα πάθος φωνητικά του Jean Beauvoir και το παθιασμένο  παίξιμο με μπόλικο συναίσθημα του Micki Free στην κιθάρα. Πιο συγκεκριμένα αποτύπωση των γραφομένων , υπάρχει στις  συνθέσεις "Angels Cry", "Morning After", στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, στο "Whiplash" καθώς και στο "Shotgun To The Heart".
Στο  "Angels Cry" τα εξαιρετικά φωνητικά συνδυάζονται με ένα πιασάρικο μουσικό θέμα, όπως και τα   καθαρόαιμα Heavy Rock τεχνοδομής  “Whiplash”/ “Shotgun to the Heart” ή το παραπλήσιου ύφους  "There's Not Starting Over", για να ακούσουμε τις υπέροχες μπαλάντες  "Just Breathe" και "Never Give Up" ενώ στην σύνθεση  "Morning After"  έχουμε διάχυτο το πνεύμα των 70ς!
Φυσικά το "American Trash", πρώτα από όλα συστήνεται κυρίως για τους οπαδούς των  CROWN OF THORNS, που σίγουρα τους έχει λείψει το υπέροχο άκουσμα της μπάντας, όπως και για τους ακόλουθους του ήχου του  Micki Free στην κιθάρα , που παίζει μερικά μοναδικά υπέροχα, μελωδικά guitar σόλο!


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...