Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Axe: "Axeology 1979-2001"


Από την καρδιά των ‘80’s οι αμερικανοί Axe, επανέρχονται στην
επιφάνεια με μια συλλογή δυναμίτη. Πολλοί πιθανότητα θα τους θυμάστε εξ’ αιτίας του “Rock ‘N’ Roll Party In Streets” του 1982, αλλά πέρα από αυτό το σχήμα ποτέ δεν έφτασε τόσο ψηλά όσο του άξιζε παρόλο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο AOR ραδιόφωνο τότε.

Ποιος ξέρει γιατί.. Το θέμα είναι ότι το αξίζανε και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Μέσω της Cleopatra/Deadline Records, δίνεται και πάλι η ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω και να κάνουμε μια αναδρομή στην όλη καριέρα τους από το 1979 μέχρι το 2001.
Το άλμπουμ που θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε αυτό λέγεται Axeology 1979-2001” και πέραν από το προφανές που καλύπτει την καριέρα τους για αυτό το διάστημα, αποτελεί και μια πολύ καλή επιλογή συλλογής τύπου best of.

Η αναδρομή αυτή περιέχει συνολικά τριάντα έξι κομμάτια και είναι διπλή. Αναλυτικότερα έξι από το Axe του 1979, έξι από το Living On The Edge του 1980, εφτά από το Offering 1982, έξι από το Nemesis 1983, πέντε από το Five 1996, τέσσερα από το The Crown 2000 και bonus δύο ακυκλοφόρητα έως σήμερα ( No Heroes και Bad Sometimes).

  Είναι επομένως ένα πάρα πολύ καλό ανθολόγιο των AXE, σε deluxe digipack έκδοση με πλήρεις σημειώσεις γραμμένες από τον Bobby Barth, τα αυθεντικά εξώφυλλα των δίσκων, σπάνιες φωτογραφίες και άλλα.
Το λεύκωμα του Axeology 1979-2001” δεν αφορά μόνο τους φανατικούς οπαδούς. Είναι πραγματικά ένα φανταστικό σημείο εκκίνησης ώστε να γίνει μια πρώτη γνωριμία μαζί τους. Οι παλαιότεροι φίλοι τους όμως, ίσως έχουν και ένα παραπάνω κίνητρο να το αποκτήσουν καθώς τα κομμάτια είναι όλα σε μορφή remaster των  original εκδόσεων, όποτε ο ήχος είναι πολύ καλύτερος και βοηθά στο να το απολαύσετε.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΙΜΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...