Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Scorpions: "Tokyo Tapes"


Οι τελευταίες μέρες του κιθαρίστα Uli Jon Roth στους
SCORPIONS σημαδεύτηκαν από τις live εμφανίσεις στην Ιαπωνία και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει εκείνη την χρονική περίοδο το συγκρότημα μαζί με αυτόν είχε φτάσει στο αποκορύφωμα του.



 Τον Απρίλιο του 1978 η μπάντα στα πλαίσια της περιοδεία τους για την προώθηση του άλμπουμ “Taken By Force” στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ηχογράφησαν το πρώτο επίσημο live album που φέρει τον τίτλο “Tokyo Tapes” στο Nakano Sun Plaza.
Ένα μνημειώδες live άλμπουμ που περιέχει κορυφαίες στιγμές των Γερμανών hard rockers από την δεκαετία του ’70 οι οποίοι έκλειναν το πιο ποιοτικό τους κεφάλαιο.
Οι πιστοί και πιο παλιοί οπαδοί του συγκροτήματος θεωρούν την συγκεκριμένη περίοδο ως την καλύτερη τους και δεν έχουν κι άδικο αφού τραγούδια όπως τα “We ‘ll Burn the Sky”, “Pictured Life”, “In Trance”, “Fly to The Rainbow”, “Speedy’s Coming”, “He’s a Woman, She’s a Man” παραμένουν μοναδικά και πάντα κλασσικά
Αλλά στο “Tokyo Tapes” υπάρχουν και μερικές εκπλήξεις που ακόμα και σήμερα δείχνουν το ξεχωριστό πρόσωπο του γκρουπ για εκείνη τη περίοδο. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε τη δυναμική διασκευή στο rock ‘n roll medley “Hound Dog” με το “Long Tall Sally”, την ανατριχιαστική εκτέλεση στο γιαπωνέζικο παραδοσιακό “Kojo No Tsuki” με τον κόσμο να τραγουδά μαζί τους καθώς και το ακυκλοφόρητο τότε “All Night Long”(βγήκε το 1979 λίγο αργότερα σαν σινγκλ).
Να επισημάνουμε ότι οι γερμανοί είχαν παίξει κι άλλο ένα παραδοσιακό γιαπωνεζίκο κομμάτι το "Kimi ga yo", το οποίο δεν συμπεριλίφθηκε στην επίσημη κυκλοφορία του  "Tokyo Tapes" (το ίδιο συνέβη και με τα δικά τους τραγούδια "Hell-Cat", "Catch Your Train").
Επίσης σε τρία κομμάτια τραγουδά, ο U.J.Roth όπου με την ψυχεδελική φωνή του, αρχικά σε απωθεί λόγω της σύγκρισης με τον K. Meine αλλά στη συνέχεια καταλαβαίνεις την γνησιότητα και το πάθος της ερμηνείας του.
Φυσικά δεν μιλάμε για τα κιθαριστικά όργια που κάνει ακολουθώντας τα μονοπάτια του μέντορα του J.Ηendrix συνδυασμένο με τoν space ήχο που ήταν από τους πρώτους που καθιέρωσε.
Η απόδοση των υπολοίπων γκρουπ είναι εξαιρετική με τον νεοφερμένο τότε Herman Rarebell να κάνει ένα πολύ καλό σόλο στα τύμπανα αλλά και τον Rudolf Schenker με τον μπασίστα Francis Buchholz να δίνουν τη δική τους προσωπικότητα στους SCORPIONS ενώ για τα τέλεια και απολαυστικά φωνητικά τον Klaus Meine τα λόγια είναι περιττά.

TRΑCK LISTING:

1) All Night Long
2) Pictured Life
3) Backstage Queen
4) Polar Nights
5) In Trance
6) We ‘ll Burn The Sky
7) Suspender Love
8) In The Search of The Peace of Mind
9) Fly To The Rainbow
10) He’s a Woman, She’s a Man
11) Speedy’s Coming
12) Top of The Bill
13) Hound Dog
14)  Long Tall Sally
15)  Steamrock Fever
16)  Dark Lady
17)  Kojo No Tsuki
18)  Robot Man

ΜΕΛΗ
 

Klaus Meine(φωνητικά)
Rudolf Schenker (κιθάρα)
Uli Jon Roth (κιθάρα, φωνητικά)
Francis Buchholz (μπάσο)
Herman Rarebell (ντραμς)

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...