Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Mike Tramp: "Nomad"


Το νέο σόλο άλμπουμ του τραγουδιστή των Αμερικανών White
Lion κινείται ξανά σε ήρεμα και μελωδικά μονοπάτια με σαφείς αναφορές στον Tom Petty, Neil Young , John Mellencamp και Roy Orbison.

Το πέρασμα του χρόνου έχει ακουμπήσει αρκετά συναισθηματικά τον Mike Tramp κι αυτό εμφανίζεται στο βίντεο κλιπ του “Give It All You Got” όπου δείχνει τον Δανό ερμηνευτή να μαστορεύει την μηχανή του και τα πλάνα του σκηνοθέτη να επικεντρώνονται επιτηδευμένα στις ρυτιδιασμένο πρόσωπο του και ο ίδιος να το απολαμβάνει.
Φαίνεται ότι οι MIKE TRAMP «ηρεμεί»  από τις έντονες μέρες της μπάντας που μεγαλούργησε τον περασμένο αιώνα και επιθυμεί να το δείχνει και να το προβάλλει και δεν θέλει με κανένα τρόπο να ξεγελάσει παίζοντας σκληρούς poser-αδικους ρυθμούς για να εκμεταλλευτεί το κοινό που τον αγάπησε.
Το Nomad” περιλαμβάνει πανέμορφες μελαγχολικές μελωδίες παιγμένες αυτή την φορά με ηλεκτρική κιθάρα εν αντιθέσει με το προηγούμενο δίσκο του,  ηχούν συνεχώς τρυφερές και ποιητικές ερμηνείες όπου  ξεκουράζουν και αποφορτίζουν κάθε θυμό που μπορεί να έχει ο καθένας μας με όλα αυτά που μας συμβαίνουν.
Τα τραγούδια που πατάνε ένα σκαλί παραπάνω είναι σίγουρα τα υπέροχα τα High Like a Mountain” (μικρός ύμνος)και Wait Till Forever”, το πιο ροκέ “Who Can You Believe” και το αφηγηματικό Bow and Obey” που θυμίζει έντονα ερμηνευτικά τον Eddie Vedder των Pearl Jam.
Ο M. Tramp με τούτο το δίσκο έχει βάλει στόχο να γεράσει όμορφα παρέα με τις αναμνήσεις του και τις μελωδίες που έχει συνθέσει όλα αυτά τα χρόνια.
Άλλωστε αυτή την εκπληκτική φωνή δεν την έχει “σπάσει” ακόμη ο χρόνος (κοντεύει τα 55 έτη) και κατορθώνει να μας συγκινεί και να μας δίνει πολλές δόσεις αυθεντικής ροκ δημιουργίας με το κλασσικό στυλ του ροκά των seventies.
Η ταξιδιάρικη και νοσταλγική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το Nomad” είναι η καλύτερη παρέα για το δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται.
Μην την προσπεράσετε…

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...