Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Shooting Star: "Into The Night"


Ετούτη η μπάντα είναι σχεδόν άγνωστη στην πατρίδα μας παρά το
γεγονός ότι η δράση τους ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και έχουν κυκλοφορήσει οκτώ στούντιο δίσκους.

Η καταγωγή τους είναι από το Missouri του Kansas και οι Shooting Star ξεχώριζαν διότι, είχαν στις τάξεις τους, τον βιολιτζή και κιμπορντίστα Charles Waltz (δεν συμμετέχει πλέον) που ειδικά στα πρώτα άλμπουμ τους, έδωσε ένα χρώμα από τους περίφημους Kansas, μιας και συνδύαζαν άψογα τον aor /hard και ελαφρώς progressive ροκ ήχο.
Η αποδοχή τους στην Αμερική την δεκαετία του ’80 ήταν αρκετά καλή και άλμπουμ όπως το “Silent Scream” θεωρείται κλασσικό.
Αντιθέτως στην Ευρώπη παρέμειναν σχεδόν άγνωστοι ενώ τελευταία δισκογραφική τους δουλειά ήταν το 2006 όμως ευτυχώς το 2013 έπαιξαν στο Firefest του Νότιγχαμ της Αγγλίας και αρκετοί οπαδοί του μελωδικού ήχου τους ξαναθυμήθηκαν μιας και ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν στην Ευρώπη! Ερχόμενοι τώρα στην νέα τους κυκλοφορία, θα τονίζαμε ότι οι συνθέσεις τους κινούνται στο γνώριμο αμερικάνικο hard rock ύφος του περασμένου αιώνα.
Η φωνή του νεόκοπου, Todd Pettygrove στέκεται θαυμάσια ενώ ο κιθαρίστας και ηγέτης της μπάντας, Van McLain υπογράφει και εκτελεί εξαιρετικά όλα τα κομμάτια του "Into The Night".
Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα “Hole In My Heart” (θυμίζει Van Halen) αλλά και τα “This Is Our Town” και “Eye Of The Needle” που ξεκινά με μία μυστήρια εισαγωγή στα πλήκτρα και στη συνέχεια αποκτά ένα επικό ύφος που κορυφώνεται με το ανάλογο σόλο στα κήμπορντς.
Το “Bring Down The House” γοητεύει λόγω ότι τα southern στοιχεία προσθέτουν ένα δυναμισμό ενώ συμπαθητικές είναι οι μπαλάντες “Let Me Know”, “Time Never Surrenders” και το "She Gives Me Chills" που είναι απλά μία όμορφη aor σύνθεση. Κορυφαίο άσμα, είναι το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ όπου οι επιρροές από Kansas, Survivor, Βlackfoot είναι εμφανείς και δοσμένες έξυπνα, χάρη στο ταλέντο του πληκτρά Dennis Laffon και της κιθαριστικής πανδαισίας του Van McLain, που απογειώνουν ουσιαστικά το "Into The Night".

Στο www. shootingstarmaniacs.com μπορείτε να ακούσετε όλο το νέο άλμπουμ των αμερικανών ρόκερ και να πάρετε μία γερή hard rock δόση από ένα αδικημένο γκρουπ.

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...