Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ailafar: "No Limits"

Οι Ailafar από τη Θεσσαλονίκη δεν είναι καινούργιοι!
Δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2006 από τον John Tzortzis για να παρουσιάζει το μουσικό υλικό που συνέθετε.

 Με ένα  demo να κυκλοφορεί στα  2009, το Μάιο συγκεκριμένα και μετά από πολλές εμφανίσεις σε bar και μουσικές σκηνές,  τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το  ''Long way to imagery'' , που ολοκληρώνεται και κυκλοφορεί τον Αύγουστο του  2011 με νέα μέλη στη μπάντα και αρκετούς μουσικούς να συνδράμουν φιλικά!
Νέα αλλαγή στην σύνθεση της μπάντας και εμφανίσεις σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δρώμενα και μετά από ενάμισι χρόνο η μπάντα ολοκληρώνει την προσπάθεια ηχογράφησης, που ξεκίνησε το Μάιο του 2013, το Φλεβάρη του 2015 και να κυκλοφορεί τον Σεπτέμβρη από την ειδικευμένη στις μελωδικές κυκλοφορίες  AOR Boulevard Records.
Με  13 συνθέσεις και συμμετοχές από τους  Stephan Kammerer (Frontline, Stereotide),  Paul Jackson (Roadhouse - Pete Willis band) και David Saylor (Push UK) στη φωνή ο δίσκος απογειώνεται.
Επειδή όμως δε διακατέχομαι από αίσθημα ξενομανίας, θα ήθελα να αποδώσω τα εύσημα  για την εξαιρετική παρουσία τους στις κυρίες που τραγουδούν μοιρασμένα τα τραγούδια: στις Tatiana Economou, Alexandra Mcay, Olga Katsenidou.
Έχω λοιπόν μία βδομάδα  και άλλες συνθέσεις δεν παίζουν στα cd players σπιτιού κι αυτοκινήτου εκτός από αυτές!
Λοιπόν: πλήκτρα, ευφάνταστες κιθαριστικές  διαδρομές και δυναμική rhythm section.
Ακριβώς αυτή είναι η εικόνα! Με το ''No Limits''  τα φωνητικά των κυριών  να παρουσιάζουν ομοιότητα με τις καλύτερες παρόμοιου ύφους τραγουδίστριες και με ακόμη πιο μοντέρνα προσέγγιση, η ουσία είναι ότι πρόκειται για άνω του μέσου όρου AOR/μελωδικού hard pop/rock  μπάντα.
Η δε φωνή της καλλιτεχνίδων  θυμίζει διασταύρωση Ann Wilson, Sandy Saraya, Janet Gardner (Vixen), με αρκετή δόση από  Robin Beck. Όσο για τους τραγουδιστές της αλλοδαπής έχουν δώσει δεκαετίες τα δείγματα της χαρισματικής, μελωδικής παρουσίας τους.
Εάν συνυπολογίσουμε ,  τις συνθέσεις  , τους ικανότατους μουσικούς και την εξαιρετική τραγουδιστική παρουσία όλων έχουμε την τέλεια συνταγή: AOR , μελωδικό  hard pop/rock.
Η κλασική παραγγελία στα 80ς!!
Οι εγχώριοι μουσικοί δημιουργούν εξαιρετικά ακούσματα μουσικότητας , με ταιριαστές, πλουσιοπάροχες δοσολογίες σε πλήκτρα από τον παλαιό γνώριμο από τα έδρανα της σχολής σε επαρχιακή πόλη Πέρυ, καθώς οι "πλούσιες" συνθέσεις και οι φωνές των πολυτάλαντων τραγουδιστών καθηλώνουν τον ακροατή.
Ευκολομνημόνευτα χορωδιακά φωνητικά και πιασάρικες ενορχηστρώσεις που εντυπωσιάζουν. Προσωπικά δε βρήκα σύνθεση filler ήδη με το εναρκτήριο "Live 4 Me Live 4 You" απογειώνεσαι και .ίσως τα ζεστά, μελωδικά  φωνητικά συμβάλλουν σε αυτήν την απογείωση με ατμοσφαιρική εισαγωγή, κιθαριστικό ριφ ευφάνταστο.
Ακολουθεί το "Flood Of Love" με εξαίρετες κιθάρες και γενναία δόση πλήκτρων,  προσωπικά αγαπημένο από την πρώτη ακρόαση το "Two Roses" το τέλειο  FM radio – πίσω στα  80’ς που ο "πειρατικός σταθμός" στη γενέθλια  πόλη μου, όπου για 2 ώρες σε ανάλογου ύφους εκπομπή  που παρουσίαζα , έπαιζε μόνο τέτοια "άσματα"!
Το "Faith In Love" με εισαγωγή ala  Satriani και jazzέ πλήκτρα/πιάνο, την κιθάρα να κελαηδάει μετά από εκπληκτικό σολάρισμα , μία εξαιρετική μπαλάντα ταξιδιάρικη στο ίδιο ύφος και τα υπόλοιπα. Το μεγαλόπρεπο στην εισαγωγή του "Tell Me Why" ακόμη ένα ξεσηκωτικό ροκάδικο κομμάτι. Κλασικός  80'ς ήχος.
Το "Out Of The Blue" μου έφερε μουσικά στα αυτιά μου  μπάντες αγαπημένες όπως Push Uk, Wild Rose, διόλου τυχαίο καθώς τραγουδά και συναρπάζει με τη ζεστή φωνή ο αγαπημένος γνώριμος, " Έλληνας" για λίγο David A. Saylor.
Το "A Way To Your Heart" ένα απολύτως μεθυστικό μελωδικό κομμάτι που αιωρείται το πνεύμα της δεκαετίας του '80 και τραβά τον ακροατή με πιασάρικες γραμμές "γαντζωμένες στο ξόρκι της μελωδίας", με την κιθάρα να "κελαηδά" στο ύφος του Mark Knopfler ενώ το "Ifigenia" είναι ιδανικό για να κλείσει ο δίσκος και να σε αφήσει να παρακαλέσεις για συνέχεια.
!Κομματάρα με τα όλα της!
Μου θύμισαν σίγουρα Winger στη μουσική σύλληψη και στα κιθαριστικά σημεία Tom Petty. Στενοχωριέμαι, που σε δύσκολες εποχές οικονομικής κρίσης, οι προτάσεις εξαιρετικών κυκλοφοριών είναι πολλές και η αγορά τους στεγνώνει τα ήδη αποστραγγισμένα πορτοφόλια μας όμως οι φίλοι που μπορούν διαθέσουν ελάχιστα ευρώ (15e) θα απολαύσουν και θα συνδράμουν ίσως σε μία ακόμη κυκλοφορία της δουλειά της ελληνικής αυτής μπάντας.
Προσωπικά, ήδη συγκαταλέγεται στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2015 και συμπληρώνει τη μελωδική ελληνική σκηνή που παρουσιάζει ήδη καταπληκτικές κυκλοφορίες ή αναμένει οσονούπω και άλλες από τους Design, Farraday,  Flyin’ Mercury, Galliard’s Syndrom,  Kingdragon, Soundtruck, Raw Silk, Redrum, Wild Rose (με αλφαβητική σειρά) ενώ η επιμέλεια της ψηφιοποίησης έγινε από τον μελωδικότατο τραγουδιστή, Mitch Malloy.
Τελικά, το φθινόπωρο μπήκε με πολλές μουσικές υποσχέσεις και αφήνει τις εκλογές στην αθλιότητα των καναλιών.

Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...