Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Οι αποκαλύψεις των Darkology


Με αφορμή την εξαιρετική πρώτη δουλειά των DARKOLOGY, η οποία φέρει τον τίτλο “Altered Reflections” το rockway.gr ήρθε σε επαφή με τον κιθαρίστα του σχήματος Michael Harris, ο οποίος, στη συνέντευξη που ακολουθεί, μίλησε για την ιστορία του σχήματος, για τους στίχους των τραγουδιών τους, ενώ μας αποκάλυψε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζουν τον επόμενο δίσκο τους.


Για αρχή θα ήθελα να μας παρουσιάσετε τα μέλη της μπάντας και να μας πείτε τι σας έκανε να ενώσετε τις δυνάμεις σας προκειμένου να φτιάξετε ένα νέο σχήμα.
Οι DARKOLOGY αποτελούνται από τον Sundown στα φωνητικά, τον Mike Neal στο μπάσο, τον αδερφό μου Brian Harris στα τύμπανα και εμένα (Michael Harris) στην κιθάρα. Ανάμεσα στον αδερφό μου και εμένα υπήρχε ανέκαθεν μια καλή χημεία. Με τον Mike παίζαμε μαζί από το λύκειο. Όταν ακούσαμε τον Sundown λατρέψαμε τη φωνή του ενώ ανακαλύψαμε ότι υπήρχε μια ιδιαίτερη χημεία και με αυτόν. Είμαστε όλοι metalheads με μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ.
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2004 αλλά ο δίσκος σας κυκλοφόρησε μόλις φέτος, πέντε χρόνια μετά. Που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;
Η επαφή με τον Sundown έγινε το 2007, οπότε αν σκεφτείς ότι έπρεπε να ηχογραφήσουμε τα φωνητικά, να κάνουμε τη μίξη και το mastering, να βρούμε ένα συμβόλαιο καθώς και να περιμένουμε 8 με 9 μήνες για να κυκλοφορήσει ο δίσκος, νομίζω ότι δεν τα πήγαμε άσχημα!
Πες μας πως διαλέξατε το όνομα του συγκροτήματος αλλά και τι ακριβώς σημαίνει.
Ο Mike, ο Brian ψάχναμε για αρκετό καιρό να βρούμε ένα όνομα μέχρι να καταλήξουμε στο DARKOLOGY. Απλώς μας ακούγεται cool και επειδή ο όρος –ology χρησιμοποιείται ως κατάληξη στα ονόματα πολλών επιστημών μπορούμε να πούμε ότι σημαίνει η επιστήμη της σκοτεινής μουσικής. Τουλάχιστον αυτή την ερμηνεία δίνουμε εμείς.
Απ’ όσο ξέρω το “Altered Reflections” έχει λάβει μόνο εξαιρετικές κριτικές. Το περιμένατε κάτι τέτοιο; Πως αισθάνεστε για αυτό;
Από την αρχή είχαμε ένα καλό προαίσθημα για το δίσκο και ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι, ειδικά όταν ηχογραφήσαμε τα φωνητικά του Sundown.
Κατά τη γνώμη μου η μουσική σας μπορεί να περιγραφεί ως ένα μίγμα κλασικών και μοντέρνων metal ήχων με αρκετά progressive στοιχεία. Εσύ πως θα περιέγραφες τη μουσική που παίζετε;
Θα έλεγα ότι έδωσες έναν ακριβή ορισμό. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω ότι έχουμε αρκετές μελωδίες.
Μπορείς να μας πεις είναι οι επιρροές σας;
Ο καθένας από μας έχει διαφορετικές επιρροές, οι οποίες δεν είναι πάντα εμφανείς στη μουσική μας. Πάντως θα έλεγα ότι οι DARKOLOGY είναι μια μίξη μεταξύ Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden και Rush.
Όταν γράφετε ένα καινούργιο κομμάτι, πόσο δύσκολο είναι να καταλήξετε σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο να ικανοποιεί όλους;
Κάθε συνεργασία είναι δυνατή σε μια μπάντα, αρκεί όλα τα μέλη να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι χρειάζεται κάποιου είδους συμβιβασμό. Προσωπικά προτιμώ να γράφω το υλικό μόνος μου, και είμαι ο υπεύθυνος για το περισσότερο υλικό που ακούτε στο “Altered Reflections”. Παρόλα αυτά ανυπομονώ πραγματικά να συνεργαστώ με τα υπόλοιπα μέλη για τα τραγούδια του δεύτερου album των DARKOLOGY, καθώς πιστεύω ότι όλοι έχουν κάτι σημαντικό να προσφέρουν.
Πες μας κάποια λόγια για τους στίχους σας.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των στίχων έχουν fantasy και sci-fi περιεχόμενο.
Θα σου περιγράψω με τι καταπιάνεται το κάθε τραγούδι:
VIOLENT VERTIGO: ένας μαχητής του διαστήματος, από τον πλανήτη Hydrus 7 κατατροπώνει τους εχθρούς του.
I BLEED: Πραγματεύεται την οδύνη που νιώθει κάποιος εξαιτίας του χαμού ενός αγαπημένου προσώπου.
DARK ENERGY: Ένας παράξενος “γάμος” της αόρατης ενέργειας, η οποία πρέπει να υπάρχει σύμφωνα με την κοσμολογική σταθερά του Einstein, και της αόρατης ενέργειας, η οποία υπάρχει ως αποτέλεσμα της ΔΥΝΑΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
NOBOT: Έχει να κάνει με μια φουτουριστική μηχανική φυλή, η οποία εξελίσσεται και απειλεί την ανθρωπότητα. Στο μακρινό μέλλον, ένα σύνολο από “ανθρωποειδή” ρομπότ, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από ανθρώπους, έχουν ως σκοπό να αναλαμβάνουν αποστολές υψηλού κινδύνου για τον αμερικάνικο στρατό. Αρκετά χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος υπήρξαν κάποιες επιπλοκές, καθώς οι μεταλλικοί “φίλοι” μας υπέκυψαν στο μοναδικό συναίσθημα, για το οποίο δεν έπρεπε να είχαν προγραμματιστεί: τον ανθρώπινο εγωισμό. Εξαιτίας αυτού δημιούργησαν μια “σιωπηλή συνωμοσία” με σκοπό να καταλάβουν τους δημιουργούς τους. Χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση και την “ανθρώπινη διαίσθηση”, την οποία είχαν προγραμματιστεί να έχουν, κατέσχεσαν τη μοριακή δομή και το DNA των ανθρώπων προκειμένου να δημιουργήσουν μεταλλάξεις πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική, με σκοπό να γίνουν πιο άνθρωποι από τους ανθρώπους.
Ως εκ τούτου έγιναν NOBOTS: η νέα κυρίαρχη φυλή.
EYES OF ARGUS: Ο σχιζοφρενής και με πολλές προσωπικότητες Argus, μένει μουσικά παράφρων για σχεδόν 6 λεπτά.
AURA OF XHAD: Ένα φανταστικό τάγμα φαντασμάτων κάνει επιδρομές σε πόλεις και μετά εξαφανίζεται, αλλά ο μάγος Xhad τους αφανίζει με ένα ξόρκι.
ALONE: Έχει ως θέμα την αυταπάτη του εσωτερικού φόβου, τα παιχνίδια με το μυαλό, το φόβο για το σκοτάδι κλπ.
REVITALIZE: Βγές έξω από το κουτί σου και βρες κάτι ενδιαφέρον να κάνεις.
TRANCE OF THE GORGONS: Είναι βασισμένο στο μύθο των 3 αδελφών Γοργόνων, και κυρίως της Μέδουσας, και χρησιμεύει ως μια προειδοποίηση για όλες τις διαβολικές “γυναίκες” , οι οποίες τελικώς συναντούν τον “Περσέα τους” και ανακαλύπτουν ότι “ο καθρέφτης κοιτάει πίσω”.
Πες μας ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας. Θα υπάρξει κάποια περιοδεία για την προώθηση του δίσκου;
Προς το παρόν συζητάμε τις λεπτομέρειες αλλά σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες συναυλίες, ενώ έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε στο υλικό για το δεύτερο δίσκο.
Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες μεταλλάδες.
Οι DARKOLOGY πραγματικά εκτιμούν την υποστήριξη σας στο “Altered Reflections” αλλά και για το metal γενικότερα. Η επίσημη σελίδα μας darkology.com θα είναι έτοιμη σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ τσεκάρετε τη σελίδα μας στο myspace www.myspace.com/darkologymetal

Συνέντευξη στο Δημήτρη Καρβούνη
Επιμέλεια Δήμητρα Μανδάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...