Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

SPYS:Τα ορφανά...των Foreigner

Το συγκρότημα των SPYS δημιουργήθηκε το 1981 από δύο πρώην μέλη των FOREIGNER.
Από τον Al Greenwood (πλήκτρα) και Ed Gagliardi (μπάσο) και με την προσθήκη των John Blanco (φωνητικά), John di Gaudio (κιθάρα) και Billy Milne (ντραμς).
Η δραστηριοποίηση του γκρουπ άρχισε το 1982 με την κυκλοφορία του εξαιρετικού ομώνυμου album, το οποίο είχε άριστη παραγωγή από τον Neil Kernon (Dokken, Queensryche κ.α) με εκπληκτικές μελωδίες και ερμηνείες αλλά επίσης και με εντυπωσιακές συνθέσεις.
Τραγούδια σαν τα "She cant wait", "Danger", "Desiree", "Ice Age", "Don't say goodbye", "Into the night" ακούγονται και σήμερα άνετα από πολύ κόσμο.
Την επόμενη χρονιά οι SPYS κυκλοφορούν τον πολύ καλό δίσκο "Behind Enemy Lines" με ακόμα πιο ροκ συνθέσεις και σαφώς λιγότερο επηρεασμούς από τους FOREIGNER.
Στον δεύτερο δίσκο περιλαμβάνεται μέχρι και ρώσικη χορωδία με στόχο να δείξει το γκρουπ ότι έχει προοδευτικές και έξυπνες μουσικές ιδέες όμως η εταιρία που ανήκουν τους δημιούργησε σοβαρά προβλήματα λόγω των χαμηλών πωλήσεων και τους άφησε χωρίς συμβόλαιο με συνέπεια το συγκρότημα να αναγκασθεί να διαλυθεί.
Οι SPYS θα περάσουν στην ιστορία της ροκ (για όσους θέλουν να τους ανακαλύψουν) ως ένα αρκετό ενδιαφέρον σχήμα που κατάφερε σε δύο μόλις δίσκους να γράψει υπέροχα μελωδικά ροκ τραγούδια.
Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...