Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΤRANSATLANTIC - "The Whirlwind"

Η πιο τρελλή prog-rock παρέα του πλανήτη οι τρομεροί TRANSATLANTIC επέστρεψαν μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια απραξίας με το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους που ονομάζεται “The Whirlwind”.
Για όσους δεν το γνωρίζουν η σούπερ μπάντα αποτελείται από τους Mike Portnoy(Dream Theater) στα τύμπανα και στα δεύτερα φωνητικά, από τον μπασίστα των MARILLION Pat Trewavas, από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή των Σουηδών Flower Kings κύριο Roine Stolt καθώς και από τον πολυτάλαντο Neal Morse(πρώην Spock’s Beard) στα κήμπορντς, κιθάρα και vocals.
Το άλμπουμ θυμίζει έντονα BEATLES αφού όλες οι μελωδικές του γραμμές και ειδικά τα φωνητικά του Neal Morse έχουν σαφείς επιρροές από το μεγάλο γκρουπ των sixties.
Για τα υπόλοιπα όσοι λατρεύετε τα prog άλμπουμ και γκρουπ της δεκαετίας του ’70 θα αγαπήσετε το συγκεκριμένο διπλό παρακαλώ άλμπουμ ενώ στην special edition έκδοσή του περιλαμβάνει και ένα ενδιαφέρον dvd.
Μάλιστα υπάρχουν κι αρκετές διασκευές από America,Procol Harum, Genesis με πιο πετυχημένη το “Soul Sacrifice” του μοναδικού SANTANA.
Συνοπτικά οι οπαδοί του progressive rock οφείλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο άλμπουμ και να απολαύσουν την μαγική τετράδα σε άλλη μία καταπληκτική δουλειά.
Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...