Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ANTIMATTER : “ALTERNATIVE MATTER” (deluxe artbook edition)

Στην σωματιδιακή φυσική η Αντιύλη (Antimatter) είναι η μορφή της ύλης που αποτελείται από τα αντισωματίδια των σωματιδίων που συγκροτούν την συνήθη ύλη. Σε μουσική εξέλιξη οι ANTIMATTER είναι η μπάντα που έχει λατρέψει μεγάλο κοινό χρόνια τώρα δίνοντας το παρόν στην όποια πορεία της. Ακόμα στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 κάπου στο 1998 , PATTERSON & MOSS θα συνυπάρξουν βάζοντας τον θεμέλιο λίθο για την μπάντα.
Οι ANTIMATTER με την σύσταση ως “dark gothic acoustic electro band” θα περπατήσουν μέσα στους ήχους της μελαγχολίας με άλμπουμ όπως : “Saviour” (2001) – “Lights Out” (2003) – “Planetary confinement” (2005) – Moss,Patterson & Cavanagh εποχή και το “Leaving Eden” ( 2007) όπου και θα προχωρήσει μόνος ο Moss. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, μουσικό υλικό βρίσκεται κάπου καταχωνιασμένο, πολλές φορές και κάποιο ακυκλοφόρητο, παρέα πάντα με πιστούς φίλους και συνεργάτες όπως :

PATTERSON, FESTA, RICHFIELD, WINDSOR, SMITH, B.MOSS, O’CONNOR, J & D. CAVANAGH, MESSOUCI και άλλους. Η δεκαετία λοιπόν αυτή θα φέρει την στιγμή του απολογισμού για τον MICK MOSS. Με αναμνήσεις και θύμησες από την δημιουργία τους ως και το σήμερα. Από το πιο αγνό και το πιο αυθεντικό. Ένας χρόνος θα περάσει έως ότου ο MOSS θα συλλέξει όλο τον αρχειοθετημένο θησαυρό του και θα το εναποθέσει στα χέρια της PROPHECY όπου και θα καταλήξει σε ένα καλλιτεχνικό άλμπουμ-λεύκωμα. Μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και απίστευτη χαρά για την κυκλοφορία αυτή γιατί την έχω ήδη στα χέρια μου και το δέος που αισθάνομαι είναι απερίγραπτο!

Ένα βαρύ μαύρο επιβλητικό εξώφυλλο με ασημένια ανάγλυφα γράμματα θα με κάνουν να πιστέψω πως κρατώ στα χέρια μου μια εκπληκτική συλλογή, κάνοντας με ταυτόχρονα να αναρωτιέμαι μήπως είναι και το τέλος μιας εποχής, αφήνοντας μου υπόνοιες για νέα δουλειά πια του M.MOSS.

Το “Alternative Matter” είναι η συλλογή που άσχετα αν κατέχεις τα άλμπουμ των ANTIMATTER για την δημιουργική του αξία και μόνο θα θελήσεις να την αποκτήσεις και να την προσθέσεις στην cd-θήκη σου σαν…κόσμημα! Μια δημιουργία άξια οπτικοακουστικής προσοχής και απόλαυσης καθότι είναι πραγματικά μαγικό να ακούς 100 λεπτά ατμοσφαιρικής μουσικής σε συνδυασμό πάνω από 100 σελίδων οπτικής διαδρομής Δύο λοιπόν cds που περιέχουν τα :
DISC ONE
Black Sun (Dead Can Dance Tribute)
The Art Of A Soft Landing (Acoustic, Enhanced)
Far Away (Live)
Saviour (Reel To Reel Demo)
Landlocked (Mick Moss Remix)
In Stone (Acoustic, Enhanced)
Epitaph (New Version)
Terminal (Duncan Patterson Remix)
Mr White (Live)
Flowers (New Version)
Expire (Lackluster Remix)
DISC TWO
God Is Coming (Duncan Patterson Remix)
Everything You Know Is Wrong (Acoustic, Enhanced)
A Portrait Of The Young Man (Enhanced)
Flowers (Acoustic)
Holocaust (Reel To Reel Demo)
The Art Of A Soft Landing (4 Track Demo)
Expire (Atrabilis Sunrise Remix)
Over Your Shoulder (Acoustic)
Dream (4 Track Demo)
Lost Control (Acoustic, Enhanced)
Epitaph (Orchestral Mix)
To τρίτο cd είναι το λεγόμενο “Forbidden Matter”
DISC THREE
'FORBIDDEN MATTER E.P.'
Fighting For A Lost Cause (Demo)
Enjoy The Silence (Live)
Angelic (Mick Moss Remix)
Over Your Shoulder (Reel To Reel Demo)
Holocaust (FreeDoom Remix)
The Summer Effect (Instrumental Demo)
Angelic (Reel To Reel Demo)
Και το dvd

DISC FOUR - DVD
Antimatter ' The Small Yesterdays' Documentary
Epitaph Promo
Conspire Promo
Η εξερεύνηση του λευκώματος αυτού με έκανε για αρκετές μέρες να αναρωτιέμαι : “ μα τι να γράψω?” Πως θα μπορούσα άραγε να πλησιάσω με λέξεις όλο αυτό που φαντάζει τόσο άγνωστο και οικείο ταυτόχρονα στον κόσμο των πραγματικά «ζωντανών» ακροατών, τόσο εύθραυστο όπου η λάμψη του σκοτεινού να σε αποκαθηλώσει ψυχικά, τόσο μοναδικό που να αιωρείσαι στην δίνη των συναισθημάτων σου. Η μουσική αυτή περιπλάνηση θα σε οδηγήσει σε σκοτεινά υπόγεια από ηλεκτρονικούς, ambient, μελωδικούς και ακουστικούς ήχους. Programming, γλυκές κιθάρες, πιάνο, μαντολίνο, βιολί, γυναικεία φωνητικά, jazz & trip hop νότες θα έρθουν να συμπληρώσουν το πολυσέλιδο άλμπουμ. Υπάρχουν πολλές μουσικές ανένδοτες εκπλήξεις που αξίζει να ανακαλύψεις με την απόκτηση της Deluxe Artbook Edition η οποία αριθμείτε σε 1000 κόπιες και με αποκλειστική βιογραφία από τον ίδιο τον Mick Moss. Το γραπτό κομμάτι του λευκώματος θα σε κάνει να γίνεις φυγάς της internet-ικής ανάγνωσης και να θυμηθείς πως είναι το πραγματικό ξεφύλλισμα. Όσο για το φωτογραφικό μέρος είναι η στιγμή που το πνεύμα σου θα περιπλανηθεί κάνοντας σε να νιώσεις πως είσαι μέρος και εσύ της κάθε συναυλίας και event. Όταν η μουσική γίνεται απόλαυση και η τέχνη ταξίδι, τότε δεν θες να επιστρέψεις.
Paint me a room where I can dream
Dream of a world that I used to see
Paint me a window, soft and defined
And flood yellow light
Through the open blinds
It's somewhere, hidden from view
A portrait, an epitaph...( Epitaph )

www.antimatteronline.com
www.prophecy.cd
(special thanks to DENIS LONGO)

ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ ( www.rockway.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...