Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

SCORPIONS: "World Wide Live"

Είναι αδιαμφισβήτητα το συγκρότημα της καρδιάς μας! Τους αγαπάμε τόσο πολύ που πραγματικά πιστεύω θα ‘πρεπε να τους χορηγηθεί η ελληνική υπηκοότητα!
Ο λόγος φυσικά για τους θρυλικούς “Scorpions” που μετρούν πολλούς δίσκους στο ενεργητικό τους. Ένας εξ αυτών είναι και το “World Wide Live”, ο καλύτερος live δίσκος της μουσικής ζωής τους!
Έτος 1985, κολλητά κολλάν, λεοπάρ πουκάμισα (ανοιχτά για να φαίνεται το άλλοτε δασύτριχο και άλλοτε άτριχο στήθος), περίτεχνα κουρέματα και μεγάλες επιτυχίες! Αυτού του album έχουν προηγηθεί κυκλοφορίες που σημάδεψαν την καριέρα των “Σκορπιών” όπως, “Lovedrive”, “Blackout” και “Love at First Sting”! Συνεπώς έχουμε να κάνουμε μ’ έναν οργασμικό live δίσκο που απαρτίζεται μόνο από hits τα οποία παίχτηκαν μπροστά σε 2,2 εκατομμύρια fans της μπάντας ανά τα κόσμο στη μεγάλη αυτή περιοδεία που κράτησε 13 μήνες!
Το album ανοίγει με το βιογραφικό “Coming Home”, ως ωδή στη ζωή ενός μουσικού “on the road” και συνεχίζει με το εκρηκτικό “Βlacklout”!

Οι κιθάρες σφυροκοπούν τα πιασάρικα riffs του Jabs και ο Klaus Meine δίνει κυριολεκτικά τη ψυχή του με τα απίστευτα φωνητικά του ξεσηκώνοντας το πλήθος! Τα κλασσικά “Bad Boys Running Wild”, “Dynamite”, “No One Like You” και οι μπαλάντες “Holiday” και “Sting Loving You” δε λείπουν φυσικά! Είναι η χρυσή εποχή των Scorpions! Αξιοσημείωτο είναι το κομμάτι του Jabs “Six String Sting” οπού σολάρει για πέντε και κάτι λεπτά, ανάμεσα στο “Can’t get enough” που χωρίζεται σε δυο parts για να κλείσει το δίσκο αφήνοντας μας να παρακαλάμε για λίγο ακόμη απ’ το δηλητήριο του κεντριού τους!
Το “World Wide Live” είναι 200 εμφανίσεις σε μια! Μια συλλογή των καλύτερων performances της μπάντας που σε μεταφέρει στην συναυλιακή αρένα! Δεν είμαι fan των live albums καθώς μερικές φορές με κουράζουν! Αυτό το δίσκο όμως τον άκουγα κάποτε χωρίς σταματιμό για να ικανοποιήσω τη λαχτάρα μου για ένα live τους. Τότε βέβαια ήμουν 14 και οι Scorpions είχαν να έρθουν στην Ελλάδα απ’ το 2001… Μετά, χόρτασα lives, το “World Wide” όμως, ποτέ!
Tracklist
1."Countdown"
2."Coming Home"
3."Blackout"
4."Bad Boys Running Wild"
5."Loving You Sunday Morning"
6."Make It Real" 7."Big City Nights"
8."Coast to Coast"
9."Holiday"
10."Still Loving You",
11."Rock You Like a Hurricane"
12."Can't Live Without You"
13."Another Piece of Meat" 14."Dynamite" 15."The Zoo" 16."No One Like You"
17."Can't Get Enough", Pt. 1
18."Six String Sting" (Jabs) 19."Can't Get Enough", Pt. 2
Μέλη
Klaus Meine – φωνητικά
Rudolf Shcenker – κιθάρα
Matthias Jabs - κιθάρα
Francis Buchholz – μπάσο
Hermann Rarebell - τύμπανα


ΦΙΛΙΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (WWW.ROCKWAY.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...