Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ELECTRA BARAKOS: “Problem Child”

electra_Barakos_coverΗ Ελληνοαμερικανίδα ροκ-ποπ τρα­γου­δί­στρια Electra Barakos είναι ένα από τα απτά παραδείγματα ανθρώπου, που ζει από μικρή το όνειρό της, θέτει α­νά­λο­γους στόχους, εργάζεται και κοπιάζει γι’ αυτούς και η ζωή αρχίζει να την α­ντα­μεί­βει με ανάλογη καρποφορία.

Το “Problem Child” είναι το δεύτερο EP της Ηλέκτρας, καθώς είχε κυκλοφορήσει το επίσης ομώνυμο ep “Electra” με τέσσερις συνθέσεις-διασκευές (τα “Blame”, “Opposites Attract”, “Feeling Good” και το “Teleia” του Φοίβου). Το “Problem Child” περιλαμβάνει τέσσερις rock- pop συνθέσεις (“Problem Child”, “Should've Known Better”, “You Turn Me On”, “Turn It Around”), που συντέθηκαν από τους Mickey Kravitz (τραγουδιστής των Harlot), Hyland Church (κιθαρίστας της μπάντας της Ηλέκτρας και των Harlot) και από την ίδια.

H Electra Barakos θεωρείται και είναι πραγματικά ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της μουσικής, έχοντας δείξει, το τάλαντο-θείο δώρο της φωνής της, συμμετέχοντας και στο διαγωνισμό φωνητικών-μουσικών ταλέντων American Idol. Η πλαστικότητα της φωνής της, επιτρέπει να κινείται με άνεση και ευκολία στις μουσικές κλίμακες και τα συγκεκριμένα τραγούδια παρουσιάζουν την “στήριξη” της οπερετικής παιδείας που κατέχει και την άνεση που χειρίζεται τα pop rock ακούσματα της.

Πιστεύω και έχοντας ακούσει και δει πολλές από τις εμφανίσεις και δουλειές της που δυστυχώς δεν βρίσκονται στη χώρα μας, αν και υπήρξε μία προσπάθεια για να εμφανιστεί και στην Ελλάδα (σε κουβέντα/συνέντευξη ποταμό που έγινε με τον Γιώργο Φλωράκη, που την εκθειάζει ως ατόφιο φωνητικό ταλέντο) και επίσης ότι το ep αυτό αποτελεί ένα μικρό δείγμα των μεγάλων δυνατοτήτων της, ως φωνητικής ερμηνεύτριας.

Δυναμικές rock-pop μελωδίες, σκληρές κιθάρες, κλασικότροπα “σκοτεινά” πλήκτρα συνδυασμένα με αισθαντικούς στίχους και την μεστή φωνή της ερμηνεύτριας, είναι τα συστατικά για ένα "ορεκτικό" μουσικό άκουσμα. Σίγουρα, αυτά τα 80’ς ακούσματα θα ήταν πιο εύληπτα-εύηχα για μαζικότερη πληθώρα ακροατών, αλλά η αποδοχή τους στις ζωντανές εμφανίσεις της Ηλέκτρας σε μεγάλες σκηνές, όπως το διάσημο Viper Room, το Whisky A Go Go, όπου και παρουσιάστηκε το επίσημο video-clip του single “Problem Child”, το οποίο υπογράφει η ίδια, ο παραγωγός Mickey Kravitz και ο Hyland Church. H Chipotle Films με τον Jose Marcelino Ortiz, η Electra και το συνεργείο τους έκαναν τα γυρίσματα του video-clip σ’ ένα stage στο Los Angeles με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 κομπάρσων. Ο παραγωγός Mickey Kravitz δούλεψε με καθημερινούς ανθρώπους και προβλήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 22:00, στο Music Video Release Show ενώ το τελευταίο κατόρθωμα της, η εμφάνισή της στο πλάι της “βασίλισσας” του Heavy Metal, της Lita Ford στο Canyon Club στις 20 Μαΐου… Η σύνθεση που έπαιξε στο δίσκο και που εμφανίζεται μαζί της είναι: στην κιθάρα ο Hyland Church (Harlow), στο μπάσο ο υπερήφανος πατέρας Yanni Barakos (η ελληνική σκηνή τις τελευταίες 3 δεκαετίες τον γνωρίζει και τον θυμάται πολύ καλά), στα πλήκτρα ο Sean Massey, στα τύμπανα ο Nate Gamb και στα φωνητικά οι Bria Hill και η Tara Romine. Κι όπως τραγουδά η Electra: “Είμαι αυτή που είμαι, γι’ αυτό αφήστε με να είμαι" και εμάς δε μας ενοχλεί καθόλου. Για τον κάθε ενδιαφερόμενο η ιστοσελίδα http://www.cdbaby.com/cd/electra παρέχει είτε την αγορά, είτε το νόμιμο downloading σε τιμές espresso… αξίζει και συστήνεται ανεπιφύλακτα…

Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...