Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

POISON IDEA: “Darby Crash Rides Again: The Early Years”


POISON-IDEAΠρώιμο σκληροπυρηνικό hardcore/punk από τους πρωτομάστορες του είδους Poison Idea. Μιλάμε για κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '80 και με την πρώτη δισκογραφική δουλειά να κάνει την εμφάνιση της το 1983. Υπάρχει όμως και υλικό που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, που είχε σχεδόν χαθεί, που είχε σχεδόν ξεχαστεί. Γι αυτό λοιπόν το υλικό πρόκειται η συγκεκριμένη κυκλοφορία της Southern Lord με τίτλο "Darby Crash Rides Again: The Early Years".
Για να κρίνουμε μία τέτοια κυκλοφορία θα πρέπει να σταθούμε στο πόσο αξία έχουν τα ακυκλοφόρητα που περιέχει, στον αν βγαίνει κάποιο νόημα με τον ήχο και στο αν προσφέρετε σε μια ωραία συσκευασία για να τη βάλουμε στη συλλογή μας. Αυτό γιατί όσον αφορά την ποιότητα της μπάντας και τη συναισθηματική αξία που έχει αυτή η συλλογή για κάποιους δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι. Μιλάω λοιπόν κατά κύριο λόγο γι’ αυτούς που δεν ξέρουν για τι ακριβώς πρόκειται.
Ξεκινάω λοιπόν: Η συλλογή περιέχει το πρώτο demo του 1981, το δεύτερο demo του 1982, ένα ολόκληρο live από την εμφάνιση των Poison Idea στο KBOO radio, καθώς και όσα κομμάτια μείνανε απ’ έξω κατά την ηχογράφηση του “Record Collectors Are Pretentious Assholes”. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος λοιπόν η συλλογή παίρνει άριστα.
Το υλικό έχει υποστεί ηχητική επεξεργασία και τα πάντα ακούγονται τέλεια διατηρώντας όμως την τραχύτητα και την αυθεντικότητα των Poison Idea και της συγκεκριμένης εποχής. Άριστα και εδώ λοιπόν. Οι στίχοι, παλιά flyers και μια στοίβα από φωτογραφίες της μπάντας που δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Οι συλλέκτες μάλλον θα έχουν ήδη την συλλογή, αυτοί που δεν την έχουν να πάνε να την πάρουν και οι καινούργιοι στο “άθλημα” ως σεβασμό προς τον εαυτό τους και προς μια μπάντα με τόσο μεγάλη ιστορία στο χώρο που κατά πάσα πιθανότητα έχει επηρεάσει τους καλλιτέχνες που ακούν σήμερα, ας αφιερώσουν λίγο χρόνο και ας ακούσουν αυτή τη συλλογή για να δούνε πως ξεκίνησε το όλο σκηνικό.
Νίκος Τόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...