Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

At Vance: “Facing Your Enemy”


At-Vance-Οι Γερμανοί neoclassical/power metallers At Vance, υπάρχουν στη δισκογραφική πιάτσα τα τελευταία 13 χρόνια. Οι δουλειές τους είναι πάντα σταθερά αξιόλογες, αλλά με εξαίρεση το “Only Human” του 2002 δεν έχουν κάνει το μεγάλο άλμα.
Η φετινή τους κυκλοφορία υπό τον τίτλο Facing Your Enemy δε πρόκειται να τους βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση. Χωρίς να είναι κακός δίσκος, άλλωστε οι Γερμανοί έχουν μια ποιότητα στις δουλειές τους, είναι πάρα πολύ προβλέψιμος. Ξέρεις από τη πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσει το κάθε κομμάτι πως θα εξελιχθεί πάνω κάτω. Κάτι λογικό εφόσον ο βασικός συνθέτης της μπάντας, ο κιθαρίστας Olaf Lenk έχει συγκεκριμένο στυλ το οποίο δύσκολα αλλάζει. Και αν αυτό στη αρχή ήταν που δημιούργησε το ύφος τους, τώρα είναι και αυτό που τους αποδυναμώνει.
Κομμάτια που μπορούν ξεχωρίσουν μέσα από το άλμπουμ, είναι τα “Heaven Is Calling”, Eyes Of A Stranger, το Saviour κυρίως λόγω του εναρκτήριου riff του και το “Tokyo” με το πολύ όμορφο mid tempo ρυθμό του.
Η μπάντα φυσιολογικά έχει πιάσει καλή απόδοση, ο Rick Altzi τραγουδά με το γνωστό πλέον στυλ των At Vance όπως και οι προκάτοχοι του (Hartmann, Leven), σε βαθμό που πιστεύω ότι με το που μπαίνουν σ’ αυτή τη μπάντα ξεχνούν οποιαδήποτε άλλο ερμηνευτικό στυλ! Συνεργασία- έκπληξη είναι αυτή του Casey Grillo στα drums (Kamelot), αλλά αυτό δε προσφέρει και κάτι το ουσιώδες στο τελικό αποτέλεσμα.
Συμπερασματικά αυτό που έχω να πω, είναι πως το “Facing Your Enemy”, είναι ένας δίσκος που απευθύνεται αυστηρά και μόνο στους φανατικούς οπαδούς της μπάντας (δε ξέρω πόσοι είναι αυτοί στη χώρα μας) και σε κανένα άλλο. Αλλά ακόμα και αυτοί δε ξέρω αν σε ένα μήνα θα θυμούνται την ύπαρξη του.
Άγης Τουρνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...