Κυριακή 13 Μαΐου 2012

SEPTEMBER CODE: “Remembering Mirrors”


SEPTEMBER-CODEΥπέροχη και Ελληνικότατη progressive rock μπάντα, η οποία μας δίνει αν και με αρκετή χρονική διαφορά από το ντεμπούτο της, το δεύτερο μουσικό χτύπημα ονόματι "Remembering Mirrors".
Ο δίσκος περιλαμβάνει 14 κομμάτια, τα οποία πιστεύω να ενθουσιάσουν τους ακροατές του είδους, αλλά και όσους αγαπούν τη καλοπαιγμένη μουσική. Ο ήχος σε γενικές γραμμές είναι ψυχεδελικός και ταξιδιάρικος, με αρκετές εναλλαγές κι ευτυχώς χωρίς πολύ φλυαρία!
Τα πρώτα κομμάτια είναι πιο “εύκολα” και πιασάρικα, με τη σκοτεινιά όμως πάντα παρούσα και τη φωνή του Dim να είναι σκληρή και κοφτερή! Εδώ πρέπει να σταθώ κι ελπίζω χωρίς να παρεξηγηθώ, θα ομολογήσω πως ο τραγουδιστής της μπάντας πρέπει οπωσδήποτε να χαρίσει τη φωνή του σε πιο A.O.R και metal καταστάσεις, αφού κατά τη ταπεινή μου γνώμη… τώρα ψιλοπεριορίζεται!
Καλά μη βαράτε, αυτό που θέλω να πω είναι πως άλλο Chris Holmes και άλλο Sebastian Bach… αν και οι δυο αρέσουν, έτσι;
Συνεχίζοντας και όσο προχωρούν τα λεπτά, οι συνθέσεις γίνονται εμφανώς πιο περίπλοκα δαιδαλώδης, μέχρι τη στιγμή του ομώνυμου κομματιού που σ’ αφήνει γοητευμένο, αφού σε αυτό συμμετέχει στα φωνητικά και η Christiana των Elysion, δίνοντας του όπως ήταν αναμενόμενο άλλη αισθητική και δυναμική!
Επίσης η μπάντα θα βγει την άνοιξη σε περιοδεία και θα μας δοθεί πιστεύω η ευκαιρία να τους δούμε Live σύντομα, βλέποντας και ακούγοντας τις ικανότητες τους από πρώτο χέρι.
Συμπερασματικά λοιπόν, θεωρώ πως το “Remembering Mirrors” είναι ένα καλό album, αρκεί να είσαι ανοιχτόμυαλος και fan του progressive. Εξάλλου, αυτή πιστεύω ότι είναι μόνο η αρχή για τους September Code.
Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...