Κυριακή 20 Μαΐου 2012

HΑRDLINE: “Danger Zone”


Όταν τα αδέρφια Johnny και Joey Gioeli από τους Brunette συνάντησαν τον σπουδαίο κιθαρίστα Neal Schon (Bad English, Journey) γεννήθηκαν οι Hardline! Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε αυτό το συγκρότημα το οποίο το 1992 κυκλοφόρησε έναν από τους σπουδαιότερους δίσκους στην ιστορία του Melodic Hard Rock, το “Double Eclipse”!
Στο σούπερ group μπήκαν και οι Dean Castronovo στα drums και ο Todd Jensen στο μπάσο. Έχοντας, λοιπόν, όλα τα φόντα για να κυκλοφορήσουν κάτι δυνατό, οι Hardline δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και δημιούργησαν το “Double Eclipse” που μέχρι και σήμερα θεωρείται αξεπέραστο. Το τραγούδι “Hot Cherie” ήταν τεράστια επιτυχία και εκτόξευσε την δημοτικότητα της μπάντας στα ύψη. Αλλά δυστυχώς λόγω του grunge και της στροφής σε πιο σκληρούς ήχους δεν υπήρχε συνέχεια.
Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή στους οπαδούς της μπάντας. Ο Neal Schon ξαναενεργοποίησε τους Journey και ο Gioeli έγινε η “φωνή” του Γερμανού βιρτουόζου Axel Rudi Pell. Το 2002, τα αδέρφια Gioeli αποφάσισαν να ξαναδώσουν σάρκα και οστά στους Hardline και με τον Josh Ramos στις κιθάρες κυκλοφόρησαν το πολύ μέτριο “ΙΙ”. Έλλειψη έμπνευσης και πολύ μέτρια τραγούδια χαρακτήριζαν το συγκεκριμένο άλμπουμ. Επίσης κυκλοφόρησε και ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ από την εμφάνιση τους στο GODS Festival. Οι φήμες για ένα τρίτο άλμπουμ επαληθεύτηκαν και το 2009 το δίδυμο Gioeli/ Ramos κυκλοφόρησε το αρκετά καλό “Leaving The End Open”. Σίγουρα δεν έφτασε τα στάνταρτ του πρώτου μεγαλειώδους άλμπουμ αλλά ήταν μια αρκετά καλή προσπάθεια με ωραίες μελωδίες και δυνατές κιθάρες.
Αισίως φτάνουμε στο τώρα και στο νέο άλμπουμ των Hardline το οποίο τιτλοφορείται “Danger Zone”. Το εναρκτήριο τραγούδι, “Fever Dreams” μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα του δίσκου. Απίστευτα φωνητικά, ωραίες ενορχηστρώσεις και ένας αέρας από Hardline του παρελθόντος! Φανταστικό κομμάτι! Το “10000 Reasons” είναι ακόμα ένα δείγμα από τους νέους Hardline. Ακούγεται σαν να αποτελεί κάποιο leftover από το “Double Eclipse”. Το “Never Too Late For Love” είναι ένα αρκετά εμπορικό mid-tempo rocker με ένα πιασάρικο ρεφραίν και τα φωνητικά του Gioeli δυνατότερα από ποτέ! Τα “Look At You Now” και “Show Me Your Love” αποτελούν άλλες δυο κορυφαίες συνθέσεις του νέου άλμπουμ. Μάλλον θα έλεγα πως το “Danger Zone” αποτελεί μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες για το 2012 και ένα από τα δυνατότερα melodic hard rock δείγματα τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως τα πολλά λόγια είναι περιττά για διαμάντια τέτοιου τύπου, οπότε επενδύστε άφοβα!

Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...