Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

FM: “Tough It Out”



Το  πρώτο άλμπουμ των FM, “Indiscreet”, τους έμπασε για τα καλά στο προσκήνιο. Με το “Tough It Out” στερέωσαν την παρουσία τους στο μελωδικό χώρο.
Ήταν μία βρετανική μπάντα με προσανατολισμό στην αμερικάνικη αγορά, για αυτό και η μουσική της ήταν εφάμιλλη αυτής των Foreigner, Journey και  Survivor. Το γεγονός ότι δεν είχαν τα προσδοκώμενα χρηματικά οφέλη με την πρώτη κυκλοφορία, τους πείσμωσε και έτσι κυκλοφόρησαν και τιτλοφόρησαν τη δεύτερη δουλειά τους "Tough It Out".
Αυτή όμως τη φορά  δεν άφησαν τίποτε στην τύχη, έχοντας στη θέση του management των εκπρόσωπο των REO Speedwagon, τον εξέχοντα παραγωγό Neil Kernon (Elton John, David Bowie, Thin Lizzy, Neil Sedaka, Marc Bolan, Jimmy Webb, Ace, Colin Blunstone, Hawkwind, Judas Priest, Linda Ronstadt, Mick Ronson, Queen, Strawbs, Supertramp, The Tremeloes, Peter Hammill, Stephane Grappelli, The Mahavishnu Orchestra, Billy Cobham, Stanley Clarke, Lenny White  μεταξύ άλλων) και συνεργαζόμενοι  με μερικούς από τους καλύτερους συνθέτες, όπως Desmond Child, δημιούργησαν ένα άλμπουμ με μεγάλες δυνατότητες.
Κυκλοφορώντας τον Οκτώβριο του 1989, το "Tough It Out" είχε όλη την έξαψη της πρώτης κυκλοφορίας, την ενεργητικότητα και το πάθος όλων όσοι συνεργάστηκαν για αυτό η μίξη έγινε από τον Nigel Green (Def Leppard) και το άλμπουμ περιέχει έντεκα συνθέσεις υψηλής ποιότητας μελωδικού AOR, συμπεριλαμβανομένων των "Don't Stop", "Bad Luck", "Burning My Heart Down" και την κομματάρα "Someday (You'll Come Running)".
Εύσημα πρέπει να δοθούν στον Steve Overland για τη εκπληκτική φωνή του και τις ερμηνείες του, που μεταμορφώνουν τις συνθέσεις από καλές σε εκπληκτικές. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός από τα καλύτερα άλμπουμ του μελωδικού χώρου.
Η Rock Candy λοιπόν επανακυκλοφορεί, επεξεργασμένο στον ήχο, αυτό  το μοναδικό cd, με 5 επιπλέον συνθέσεις που είχαν εμφανιστεί ως  b-sides, συμπεριλαμβανομένου και του σπάνιου να βρεθεί "Everytime We Touch". Πραγματική απόλαυση αυτή η κυκλοφορία… και καλό φθινόπωρο!!!
Tracklist:
01 - Tough It Out
02 - Don't Stop
03 - Bad Luck
04 - Someday (You'll Come Running)
05 - Everytime I Think Of You
06 - Burning My Heart Down
07 - The Dream That Died
08 - Obsession
09 - Can You Hear Me Calling?
10 - Does It Feel Like Love?
11 - Feels So Good
12 - Hurt Is Where The Heart Is (bonus track)
13 - This Could Be The Last Time (bonus track)
14 - Someday (You'll Come Running) [Extended Version] (bonus track)
15 - Alibi (bonus track)
16 - Everytime We Touch (bonus track)



Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...