Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

SECRET SPHERE: “Portrait of a Dying Heart”



Κλείνοντας περίπου 14 χρόνια παρουσίας στο χώρο του power metal, οι εξ Ιταλίας Secret Sphere έρχονται ανανεωμένοι, με το έβδομο album τους ανά χείρας.
Πρώτο (και κύριο) χαρακτηριστικό, η αλλαγή τραγουδιστή, με τον Michele Luppi (ex- Vision Divine) να αντικαθιστά τον μέχρι πρότινος frontman τους, Roberto Messina (Alkemyst). Και για το trivia της υπόθεσης, να σημειωθεί πως τα μόνα μέλη που δεν έχουν αλλάξει από τις απαρχές της μπάντας είναι οι Aldo Lonobile (ο οποίος από το 2007 αποτελεί και μέλος των Death SS) και Andrea Buratto (Hell In the Club).
Το “Portrait of a Dying Heart” είναι concept album, βασισμένο στη νουβέλα “She Complies With the Night”, την οποία έγραψε η συγγραφέας Costanza Colombo, ύστερα από ανάθεση του ίδιου του σχήματος. Σε γενικές γραμμές πάντως καταπιάνεται με την αέναη μάχη μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, όχι δηλαδή με τίποτα το πρωτότυπο, αλλά οκ.
Θεωρώ πως η απόκτηση του Luppi βάζει σε νέα, ευμενέστερη, τροχιά το σχήμα και η χροιά τύπου Ian Parry που ενίοτε βγάζει, ταιριάζει απόλυτα με το μουσικό ποιόν των Secret Sphere. Ίσως ο νέος αυτός δίσκος να τους βοηθήσει να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους στην παγκόσμια σκηνή, μιας και παρότι όλες (σχεδόν) οι δουλειές τους είναι ιδιαίτερα συμπαθητικές, δεν είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε μεγαλύτερα μουσικά σαλόνια. Άλλωστε τα “εργαλεία” τα έχουν… Αυτό που ίσως μένει είναι οι σωστές γνωριμίες και προωθήσεις.
Κλασικά, μην περιμένετε κάποια καινοτομία, ούτε πρόκειται να βρείτε τη νέα σας αγαπημένη power μπάντα. Από την άλλη, το “Portrait of a Dying Heart” σίγουρα αξίζει μια προσέγγιση από τους fan του είδους, οπότε τσεκάρετέ το…

Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...