Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

DEVIN TOWNSEND PROJECT: “Epicloud”Και ύστερα από μια μνημειώδη τετραλογία, που συμπεριελάμβανε όλες τις μουσικές πτυχές (αρρωστημένες και μη), του πολυμήχανου Devin Townsend, καταφτάνει φουριόζικο το ολοκαίνουριο full length του, ονόματι “Epicloud”!
Ο Townsend πλέον τα έχει κάνει όλα. Έχει παίξει (σχεδόν) τα πάντα και μετράει κοντά στους 20 δίσκους στο ενεργητικό του (συν διάφορα EP και mini cd, για να μη βάλω στην εξίσωση και τις πάμπολλες συμμετοχές/ συνεργασίες του και δεν τελειώσουμε ποτέ). Εν ολίγοις, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.
Έχοντας πλέον απαλλαγεί από το βραχνά των ουσιών και έχοντας ήδη παρουσιάσει το εν λόγω δύσκολο ταξίδι της απεξάρτησης μέσα από την προαναφερθείσα τετραλογία (“Ki”, “Addicted”, “Deconstruction” και “Ghost”), ο Townsend μας συστήνει τον καινούριο του εαυτό, ο οποίος μπορεί μουσικά να μην απέχει ιδιαίτερα από τον παλιό, αλλά όντας πια νηφάλιος, θέλει με τις συνθέσεις του να ξυπνήσει ολάκερο το σύμπαν (και το κάνει). Σύμμαχός του η (όπως πάντα) καλή παραγωγή, που αυτή τη φορά μάλλον ξεπερνάει τα όρια δημιουργώντας ένα album που δε γίνεται να μην το ακούσεις δυνατά! Το slogan “It’s Epic and it’ s Loud” που συνοδεύει το δίσκο, βρίσκει πλήρη εφαρμογή και δε νομίζω πως θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα το αποτέλεσμα.
Μέσα από δεκατρείς συνθέσεις (διάρκειας περίπου 50 λεπτών) ο Devin Townsend (για πρώτη φορά ίσως), συνδυάζει όλες του τις επιρροές. Στο “Epicloud” θα βρείτε την παράνοια των “Ziltoid the Omniscient” και “Deconstruction” (“Lucky Animals”, “Liberation”, “More!”), το heavy λυρισμό των “Terria” και “Ki” (“Where We Belong”, “Grace”, “Hold On”, “Angel”), τη hard rock διάθεση των “Accelerated Evolution” και “Addicted” (“True North”, “Save our Now”), αλλά και τη νηφαλιότητα του “Ghost” (“Divine”, “Lessons”), ενώ ευπρόσδεκτη (αν και ίσως αχρείαστη) είναι η επανεκτέλεση του “Kingdom” μέσα από το “Physicist” album.
Αρρωστημένα riff, heavy ελεγείες, σχιζοφρενείς συνθέσεις, νεωτεριστική διάθεση, jazz περάσματα, ambient πειραματισμοί, gospel επιρροές, μια εξαιρετική Anneke και φυσικά (και πάνω από όλα) hard rock! Αυτή είναι η συνταγή του “Epicloud” που φέρει τη σφραγίδα ενός εκ των σημαντικότερων δημιουργών της τελευταίας εικοσαετίας!
Η λίστα για τα καλύτερα της χρονιάς βρήκε άλλη μια άξια προσθήκη…


Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...