Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

BLOODBOUND: “In The Name Of Metal”


“In The Name Of Metal” ονομάζεται ο τελευταίος δίσκος των Σουηδών Power Metallers, BLOODBOUND και όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος από τον τίτλο, πρόκειται για φόρο τιμής στη metal μουσική.
Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, το άλμπουμ αποτελεί γιορτή για τους οπαδούς των Hammerfall, Sabaton, Iron Maiden, Powerwolf και Dream Evil, ενώ ταυτόχρονα αποτελείται από πιασάρικα κομμάτια. Οπότε εξίσου εύκολα συμπεραίνει κάποιος, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το άκουσμα του δίσκου, ότι οι συνθέσεις δεν διακρίνονται για την καινοτομία τους.
Εντούτοις πρόκειται για ένα καλοπαιγμένο classic heavy/melodic power metal υλικό, από μία αρκετά δεμένη μπάντα, η οποία καταφέρνει ν’ αποδώσει στο σήμερα τον ήχο του χθες. Σ’ αυτό συμβάλλουν τα μέγιστα τα ογκώδη ριφ, κινούμενα άλλοτε σε mid και άλλοτε σε  high tempo, τα άξια λόγου σόλο (ενίοτε και διπλά), καθώς και η άρτια παραγωγή του Jonas Kjellgren (Sonic Syndicate, Scar Symmetry).
Τα καλά φωνητικά του Patrik “Pata” Johansson (Dawn Of Silence), που μπορούν να χαρακτηριστούν ως επικά, αμφιταλαντεύονται μεταξύ του Biff Byford και Rob Halford και προσιδιάζουν στο γενικότερο ύφος της δισκογραφικής αυτής δουλειάς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τη θέση αυτή έχουν περάσει οι Michael Bormann (πρώην Jaded Heart) και Urban Breed (Tad Morose).
Συμπερασματικά, το “In The Name Of Metal” απευθύνεται τόσο σ’ εκείνους των οποίων το αυτί δεν έχει κορεστεί από τον παραδοσιακό μεταλλικό ήχο όσο και στους αρχάριους του είδους.

Νικόλαος Καπίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...