Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ADLER: “Back From The Dead”


O πρώην ντράμερ των θρυλικών Guns N' Roses, Steven Adler, μετά από μία πολύχρονη και σκληρή περιπέτεια με τις καταχρήσεις, ένα μέτριο δίσκο με τους Adler's Appetite και αρκετές αποτυχημένες live εμφανίσεις, επανέρχεται δυναμικά με το άλμπουμ “Back From The Dead” και το όνομα του (Adler) για τίτλο του γκρουπ.
Στο δίσκο συμμετέχουν μερικοί όντως εκλεκτοί καλεσμένοι με σημαντικότερους τον σπουδαίο κιθαρίστα και παλιό συνεργάτη, Slash, τον μπασίστα Jeff Pilson (Dokken, Foreigner) και τον κιθαρίστα John 5 (Marilyn Manson, Rob Zombie).
Ολόκληρο το “Back From The Dead” είναι μία καλοστημένη αμερικάνικη hard rock δημιουργία με τον κιθαρίστα Lonny Paul να συνεισφέρει καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα ενώ οι μπητλικές και southern μελωδίες υπάρχουν διάσπαρτες στο άλμπουμ αλλά και οι κιθαριστικοί περφεξιονισμοί με το ανάλογο “dirty στυλ” αναδεικνύουν όλες τις συνθέσεις.
Τα φωνητικά του Jacob Bunton ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος του άλμπουμ και σε πολλά σημεία οι ερμηνείες του έχουν μπόλικη δόση από το σήμερα. Στο “Just Don't Ask” όπου συμμετέχει ο Slash υπάρχει μία μικρή απογοήτευση αφού αντί για ένα ροκ δυναμίτη ακούς μία νοσταλγική ημιμπαλάντα χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο που να σε κερδίζει. Kάτι που όμως δεν συμβαίνει στο “Good To Be Bad” όπου ο πολυτάλαντος John 5 βάζει την δική του κιθαριστική και ενορχηστρωτική σφραγίδα.
Συνολικά έχουμε να κάνουμε με ένα προσεγμένο δίσκο από ένα μουσικό που εδώ και δεκαετίες ήταν χαμένος. Οπότε, είναι ευχάριστο κάποιοι από τους “κατεστραμμένους” να επιστρέφουν και να μας χαρίζουν αξιόλογα τραγούδια. Άλλωστε ο τίτλος του δίσκου υποδηλώνει μία μεγάλη αλήθεια για τον Steven Adler και για αυτό φαίνεται να τον διάλεξε…

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...