Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

VICIOUS RUMORS: “Live You To Death”


Οι βετεράνοι US Power Metallers Vicious Rumors επανέρχονται στο προσκήνιο με τη κυκλοφορία του τρίτου τους live album με τον τίτλο “Live You to Death”
Με 30 χρόνια ιστορίας στην πλάτη τούς θεωρούνται (και όχι άδικα) από τούς πρωτεργάτες  του είδους με πολλές και σημαντικές κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, όπως το ντεπούτο τους “Soldiers of the Night” που κυκλοφόρησε το 1985 καθώς και την μεγαλύτερη εμπορικά επιτυχία τους, “Welcome to the Ball”, του 1992.
Μετά το “Razorback Killers” που κυκλοφόρησε πέρσι, το συγκρότημα βγήκε σε εκταταμένη περιοδεία που κράτησε 12 μήνες δίνοντας 92 shows ανά την ευρώπη.  Μια γεύση για το τι ακριβώς παίχτηκε αυτούς τους 12 μήνες μπορούμε να τη πάρουμε μέσω του “Live You to Death”. Το CD ηχογράφησε ο Pontus Norgren των Hammerfall, την μίξη έκανε ο Juan Urteaga και την παραγωγή ο κιθαρίστας των Vicious Rumors, Geoff Thorpe.
Το συγκρότημα είναι σε full φόρμα και αυτό γίνεται εμφανές από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ακρόασης. Brutal ήχος στις κιθάρες από τον Thorpe και τον νεοφερμένο Bob Capka καθώς και έναν Brian Allen πίσω απο τα μικρόφωνα σε δαιμονιώδη φόρμα. Σε σχέση με το set list μεγαλύτερη έμφαση έχει δοθεί στα albums “Digital Dictator” και “Vicious Rumors” που εκπροσωπούνται από 3 κομμάτια έκαστο, χωρίς να λείπουν βέβαια και τα κλασικά “Soldiers of the Night” και “Abandoned”, καθώς και τα “Murderball” και “Let the Garden Burn” από το περσινό τους album. Σαν bonus track θα βρούμε δύο studio διασκευές των “Sign of the Southern Cross” (Black Sabbath) και “Running Wild” (Judas Priest) οι οποίες είναι απλά συμπαθητικές. 
H μπάντα γουστάρει, και το κοινό επίσης. Αποτέλεσμα ένα live album που ικανοποιεί τους πάντες. Οι οπαδοί της μπάντας είναι σίγουρο πως θα το τιμήσουν και θα ακολουθήσουν το συγκρότημα και σε αυτή τη κίνησή σους. Όσον αφορά τους υπόλοιπους καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τη δισκογραφία τής μπάντας που και πλούσια είναι αλλά πάνω από όλα τίμια όπως και η πορεία της από το 1979 και μετά.
Μοναδική παραφωνία της κυκλοφορίας είναι το γεγονός ότι έχουμε μόνο 9  κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται στο Live, plus μία εισαγωγή. Μια εξήγηση είναι το γεγονός ότι οι Vicious Rumors ήταν support act στους Hammerfall , κάτι που σημαίνει περιορισμένος χρόνος πάνω στη σκηνή. Όπως και να έχει 2-3 κομμάτια ακόμα θά έπρεπε να υπήρχαν.

Λάμπης Κιπενής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...