Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Glory Days - 1992


fair warning  fair warningΣυνεχίζουμε το αφιέρωμα μας στα αγαπημένα άλμπουμ από την δεκαετία του ’90 κι αυτή τη φορά την τιμητική της έχει το 1992. Οι παλιοί του είδους προσπαθούν να επιβιώσουν στις αλλαγές που ήδη συμβαίνουν εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ενώ κυκλοφορούν κι αξιόλογα άλμπουμ από πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτήματα. Για να δούμε λοιπόν παρακάτω τι μας έμεινε και μας σημάδεψε από εκείνη την χρονιά…

FAIR WARNING – Fair Warning (Wea)Oι Γερμανοί Fair Warning με δυνατό  όπλο την φωνή του Αμερικανού Tommy Heart (V2, Heartlyne) κάνουν ένα δυναμικό ντεμπούτο και κατορθώνουν να κρατήσουν τη ψηλά τη σημαία του μελωδικού hard rock για τη δεκαετία του ‘90.
Οι κιθαριστικοί περφεξιονισμοί συνδυάζονται άψογα με τις υπέροχες ερμηνείες και η μελωδία έχει σε αυτό το άλμπουμ τον πρώτο ρόλο. Στο θαυμάσιο τραγούδι “The Heat of Emotion” συμμετέχει στη σύνθεση ο Zeno Roth (αδελφός του πρώην κιθαρίστα των Scorpions U.J.Roth) ενώ ψυχή του γκρουπ θεωρείται ο μπασίστας Ule W. Ritgen o οποίος πραγματικά έχει συμβάλει καθοριστικά με τις ενορχηστρώσεις του στην ποιοτική απογείωση του άλμπουμ.
Η μπάντα έκανε με το καλημέρα επιτυχία στην Ιαπωνία και κατόρθωσε να επιβιώσει σε μία πολύ  δύσκολη εποχή για το melodic hard rock.Το άλμπουμ επανακυκλοφόρησε το 2006 από την Frontiers Records και αποτελεί must σε κάθε σοβαρή δισκοθήκη.

BON JOVI – Keep the Faith (Mercury)Μετά από ένα μεγάλο διάλλειμα που έκανε η παρέα του J. Bon Jovi και του R. Sambora με προσωπικές δουλειές η μπάντα επέστρεψε στην ενεργό δράση το Νοέμβριο του 1992 με ένα έξοχο δίσκο. Εκτός από τις αλλαγές… στο μαλλί και στο image τους συνέβησαν και μερικές αλλαγές στον ήχο των Bon Jovi. Aρκετά ανανεωμένος και ποιο φρέσκος ήχος, παθιασμένες ερμηνείες και μελωδίες γραμμένες για να ακούγονται μέχρι και σήμερα. Ο περίφημος Desmond Child συμμετέχει στα “Keep The Faith” και “I ‘ll Sleep When I ‘m Dead” ενώ κορυφαία είναι τα “I Believe”, “In These Arms”, “Dry County” και η μπαλάντα “Bed Of Roses”. Ο δίσκος πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα και έφτασε στο top-5 στην Αμερική και στην κορυφή των τσαρτ της Μ.Βρετανίας ενώ η πετυχημένη παραγωγή ανήκει στον τρομερό Bob Rock.

GIANT – Time to Burn (Epic)
To δεύτερο άλμπουμ των αδελφών Huff (προερχόμενοι από την χριστιανικό ροκ συγκρότημα των White Heart) διάψευσε όσους νόμισαν ότι η μπάντα θα ήταν μία φωτοβολίδα που θα έσβηνε γρήγορα. Εξαιρετικές aor μελωδίες συνδυασμένες με ένα εμπνευσμένο λυρισμό τόσο σε κιθαριστικό όσο και ερμηνευτικό επίπεδο.Τα κήμπορντς του Alan Pasqua αναδεικνύουν την διαφορετικότητα των Giant συγκριτικά με ανάλογα σχήματα του είδους. Εξαιρετικά τα τραγούδια Thunder and Lighting, Stay, Chained, Save me και Tonight και συνολικά όλο το άλμπουμ που διακρίνεται για την μοναδική μελωδικότατα του κάτι που βοήθησε και η παραγωγή του Terry Thomas (Foreigner, Bad Company). Άξιοι συνεχιστές των σπουδαίων aor σχημάτων της δεκαετίας του’80 που συνεχίζει αξιοπρεπώς μέχρι και σήμερα.

HARDLINE – Double Eclipse (MCA Records)
Εδώ συναντάμε τα αδέλφια Joey και Johnny Gioeli (Brunette) οι οποίοι ταιριάζουν περίφημα με τον έξοχο κιθαρίστα Neal Schon (Journey, Bad English) και δημιουργούν ένα καταπληκτικό hard rock δίσκο. To τραγούδι ύμνος σε αυτό το άλμπουμ είναι φυσικά το “Hot Cherie” (πρωτογραμμένο από τους Sreetheart’s)αλλά υπάρχουν εξίσου εκπληκτικά κομμάτια όπως τα “Takin’ Me Down”, “Life’s a Bitch” και “Bad Taste” και η υπέροχη μπαλάντα “Change of Heart”. Στο δίσκο συμμετέχουν σαν συνθέτες αξιόλογοι μουσικοί όπως οι Eddie Money, Mike Slamer, Jonathan Cain ενώ τα τύμπανα του φανταστικού Dean Castronovo (Wild Dogs, Tony McAlpine, Bad English) προσθέτουν ξεχωριστό δυναμισμό στο Double Eclipse. Συνολικά ένα πραγματικό hard rock αριστούργημα!

THUNDER - Laughing on Judgement Day (EMI)H έκπληξη στο δεύτερο άλμπουμ των Βρετανών ακούει στο όνομα Andy Taylor o οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή του δίσκου και φυσικά έκανε καριέρα σαν κιθαρίστας στους Duran Duran! Καθαρόαιμο, αυθεντικό, τίμιο hard rock με ρίζες από τα seventies παιγμένες με ξεχωριστό πάθος. Το ταλέντο του κιθαρίστα Luke Morley και του τραγουδιστή Dave Bowes είναι διάχυτο σε όλο τον δίσκο και πετυχαίνει να μείνει στην ιστορία παρά το γεγονός ότι οι επόμενες δουλειές τους δεν έφτασαν την ποιότητα των δύο πρώτων άλμπουμ. Το 2009 επανεκδόθηκε το συγκεκριμένο άλμπουμ με αρκετά επιπλέον κομμάτια που περιλάμβανε διασκευές, demo ηχογραφήσεις ακουστικές και live εκτελέσεις.

ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ ΑΛΜΠΟΥΜ
VON GROOVE – Von Groove
Εξαιρετικό δείγμα hard rock από τον Καναδά αρκετά σύγχρονο και δυνατό. Μπορεί να μην έκαναν ποτέ την τεράστια εμπορική επιτυχία ούτε να είχαν την αναγνωρισιμότητα άλλων συμπατριωτών τους όμως έπαιζαν και δημιουργούσαν εξίσου θαυμάσια άλμπουμ.
DAMN YANKEES – Don’t Tread
Το απόλυτο σούπερ γκρουπ της δεκαετίας του ’90 με μέλη από τους Styx, Night Ranger και το τρελάρα Ted Nugent στην κιθάρα να φτιάχνουν ένα από τους καλύτερους αμερικάνικους δίσκους εκείνης της περιόδου. Αν πέσει στα χέρια σας το dvd, “Uprising” θα καταλάβετε για τη γκρουπάρα μιλάμε!!!
WARRANT – Dog Eat Dog
To τρίτο άλμπουμ των αμερικανών είναι και το καλύτερο τους και πετά από πάνω του οριστικά τον όρο που μέχρι τότε τους χαρακτήριζε ως μία φτηνή glam, pop metal μπάντα. Αξίζει να το ανακαλύψετε…
WASP – Crimson IdolΥπέροχη δουλειά από τον Blackie Lawless που πλέον ήθελε να σοβαρέψει το πράμα και το πέτυχε με ένα ενδιαφέρον concept δίσκο.
BANGALORE CHOIR - On Target
Χαμένο διαμάντι από τα ’90  που θυμίζει από Bon Jovi, Αutograph μέχρι και Whitesnake. Για την ιστορία ο τραγουδιστής τους D. Reece πέρασε κι ένα φεγγάρι από τους Accept!

TOP TEN ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΗΑRDLINE – Hot Cherie
FAIR WARNING – The Heat of Emotion
DAMN YANKEES - Don’t Tread
BON JOVI – In These Arms
GIANT - Stay
THUNDER – Low Life in High Places
WARRANT – Machine Gun
WASP – The Idol
BANGALORE CHOIR – Loaded Gun
VON GROOVE – Once is not Enough

 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΛΗΣ - ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...