Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Dynazty: "Titanic Mass"

Η αλήθεια είναι ότι το πράγμα με τούτους εδώ τους Σουηδούς
γίνεται ολοένα και καλύτερο με κάθε τους δίσκο. Οι Dynazty ξεκίνησαν ως μια μπάντα Sleaze/Hard Rock με το ντεμπούτο τους, γίνανε πιο heavy με το εκπληκτικό hard rock / metal δισκάκι "Sultans Of Sin" και μετατράπηκαν σε ένα μελωδικό metal/power metal τέρας με το εξίσου εκπληκτικό "Renatus".

Ειδικά το "Renatus" ήταν ένα πολύ βαρύ, για τα δεδομένα της μπάντας, άλμπουμ  το οποίο συνδύαζε άψογα την hard ‘n’ heavy σκηνή με το σύγχρονο melodic metal  και με τις progressive πινελιές έγινε ένα πραγματικό διαμαντάκι που πρέπει να έχει κάθε οπαδός του metal ήχου.
Με το νέο τους πόνημα, που τιτλοφορείται “Titanic Mass”, οι Dynazty επιστρέφουν και είναι έτοιμοι να ταράξουν τα νερά για ακόμη μια φορά.  Για μένα, το νέο άλμπουμ, είναι η λογική συνέχεια του “Renatus".
Είναι πομπώδες, είναι βαρύ  χωρίς να χάνει τα μελωδικά στοιχεία της μπάντας και περιλαμβάνει εκπληκτικά και καλοπαιγμένα κομμάτια μέσα που θα τραβήξουν την προσοχή με το πρώτο άκουσμα. Τα progressive στοιχεία συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και η φωνή του Nils Molin είναι το κερασάκι πάνω σε αυτό το νέο αριστούργημα.
Το εναρκτήριο "Human Paradox" είναι και πρώτο highlight του νέου δίσκου. Δυνατό, μελωδικό με ένα ρεφραίν που σε κολλάει στον τοίχο με την μια!!!
Τα  "Untamer Of Your Soul”  και ”Roar Of The Underdog”  είναι και τα δύο τέλεια δείγματα της μουσικής των Dynazty. Τσαμπουκαλεμένα με έξυπνα ρεφραίν, μελωδίες να σιγοψιθυρίζεις για μέρες και πάνω απ’ όλα δυνατές ενορχηστρώσεις.
Το κιθαριστικό δίδυμο κυριολεκτικά ζωγραφίζει με τα εκπληκτικά σόλα του και τα heavy riff του. 
Στο "I Want To Live Forever" , το συγκρότημα προσφέρει απλόχερα ένα ακόμη δυνατό δείγμα μέσα από το νέο πόνημα του. Πρόκειται για ένα mid-tempo κομμάτι , πιο σκοτεινό, αλλά με μια πολύ όμορφη μελωδία ενώ στο "The Beast Inside" έχουμε τον απόλυτο power metal ύμνο!
Οι Dynazty με το “Titanic Mass” ελευθερώνουν το metal τέρας που έκρυβαν και δείχνουν πως το να προοδεύεις στην μουσική δεν είναι κακό, αρκεί να βρεις τον σωστό τρόπο και τις σωστές ιδέες.
Για μένα βάζουν τις βάσεις για ΤΟ άλμπουμ της χρονιάς!!!

Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...