Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Νoely Rayn: "Escape From Yesterday"

Πάντοτε οι Έλληνες ''Thin Lizzy fan club'' έδιναν το απώτατο των
μουσικών, άψογων και καλοπροβαρισμένων ικανοτήτων και του πάθους τους για τη μουσική και πριν μερικές εβδομάδες για τρίτη φορά στο θρυλικό ''Κύτταρο'', όπου υπήρξαμε 300 περίπου μάρτυρες μίας ακόμη αφιερωματικής βραδιάς στον αλησμόνητο Gary Moore.

Oι σκέψεις μου ταξίδεψαν με προσμονή καθώς γνώριζα για την επικείμενη κυκλοφορία τους. Η χαρά μου λοιπόν είναι τρισμέγιστη διότι οι φίλτατοι "μετασχηματισμένοι" μουσικά σε NOELY RAYN κυκλοφορούν την προσωπική τους δουλειά και δισκογραφούνται και επίσημα με το πρωτόλειο τους "Escape From Yesterday"!
Σίγουρα, η μουσική επιρροή τους είναι τα γνήσια τέκνα της Ιρλανδικής γης(Phil Lynnot, Gary Moore)  με την ταυτότητα τους την προσωπική, διάχυτη παντού.
Οι Noely Rayn, δημιουργούν τις μουσικές τους δημιουργίες ακολουθώντας την παράδοση των  Thin Lizzy με διπλή κιθαριστική παρουσία από τους ''μουσικούς Διόσκουρους'' Πάνο Παπαπέτρο και  τον Γιάννη Σίννη, συγκλονιστικούς όπως πάντοτε σε κιθαριστικά  ντελίριο και επιπλέον με έξοχες δόσεις μελωδικών αρμονικών ενορχηστρώσεων  με εμφανέστατες πινελιές παλιού καλού AOR.
Θα ήθελα να ξεκινήσω με την αγαπημένη μου σύνθεση, που όταν την πρωτάκουσα σε πρωτόλεια μορφή ακατέργαστου ''διαμαντιού'' με καθήλωσε: το ''Dazzling Eyes'', ένα πραγματικά ''μελωδικό διαμαντάκι'' με δυναμικότατη ρυθμική γραμμή από τους  Nikos Papadopoulos στις μπασογραμμές και τον ογκόλιθο Akis Gavalas στα τύμπανα , με μία πρώιμη  AOR αίσθηση και την παρουσία του σαξοφώνου από τον Λευτέρη Πουλιού να δίνει άλλο τόνο στην σύνθεση.
Το  feeling Whitesnake  της πρώτης περιόδου(80ς) με το blues/funk  rock να είναι διάχυτο παντού. Μου αρέσει πολύ και φαντάζομαι για την αίσθηση που μου αφήνει να αρέσει σε πολλούς, διότι η μουσικότητα όλων των μουσικών  είναι αδιαπραγμάτευτη.
Σίγουρα σε αυτό συμβάλλει και η ερμηνεία του Μιχάλη Δανδουλάκη (εκπληκτική φωνή σε χαμηλές και ψηλές νότες) πίσω από τα μικρόφωνα, προσδίδει μία γοητεία στις συνθέσεις, κληρονομιά του από την μπάντα διασκευών για τους Whitesnake που συμμετέχει(τους  Saints & Sinners) και σίγουρα προσδιορίζει καλύτερα την ποιότητα φωνής που περιέγραψα!!

Και αφού μιλάμε για τους υπέρτατους Whitesnake η σύνθεση ''Remember Our Midnight'' και η ερμηνεία του Μιχάλη σίγουρα παραπέμπει στο ίνδαλμα του αλλά και σε έναν άλλο μέγιστο performer’ τον Jeff Scott Soto και τη μελωδική του παρακαταθήκη στα 80ς .
Στον rocktime.gr πολύ εκτιμήθηκε, καθώς έπαιζε στα γραφεία της ιστοσελίδας μας την τελευταία βδομάδα, το  AOR-ίζων  ''Painted Sky'', με έντονα  πλήκτρα / synths παρόντα στην σύνθεση.
Στον αρχισυντάκτη του Rocktime.gr, άρεσαν ιδιαίτερα τα ''I Wanna Run'', το μελωδικοροκάδικο  ''Oceans Of Sorrow'' και φυσικά το επηρεασμένο από όπου ξεκίνησαν όλα για την μπάντα πριν μια δεκαετία και βάλε, τους Thin Lizzy δηλαδή,  '' Best Things'' !!!
Στο ''Sins'', όπου ο συνδυασμός ακουστικών και ηλεκτρικών κιθαρών δημιουργούν μία εξαιρετική midtempo μελωδική σύνθεση που παραπέμπουν σε μία αγαπημένη μπάντα τους Shadow King, ενώ το ''Laochra'', αποτίει ''φόρο τιμής'' στην κέλτικη γη και τα τέκνα της(Phil Lynnot, Gary Moore),    για να καταλήξει σε πανέμορφα πρώιμα TOTO ηχοχρώματα.
Συνοψίζοντας, το "Escape From Yesterday", είναι το μουσικό πρωτόλειο που περιμέναμε από 5 ώριμους μουσικούς, έμπειρους και δεξιοτέχνες χρόνια τώρα.
Μελωδικότατο σε όλη την μουσική πορεία του, εντυπωσιακό σε εξέλιξη συνθέσεων είναι ο κατάλληλος σύντροφος για όλους τους κλασικοροκάδες που έχουν εντρυφήσει και στον μελωδικό ήχο!
Το λάτρεψα ήδη και ανυπομονώ ήδη για την συνέχεια!


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...