Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

VOLBEAT: “Beyond Hell, Above Heaven”

Αναδημοσίευση από το www.rockway.gr
Τέταρτο album για τους Δανούς Volbeat, οι οποίοι σίγα, αλλά σταθερά, κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς ανά τον κόσμο.
Και γιατί όχι, όταν είναι από τις λίγες περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων που μέσω γνώριμων ήχων καταφέρνουν και παρουσιάζουν κάτι πραγματικά αληθινό, πρωτότυπο και πάνω από όλα, “δικό” τους!

Η μουσική των Volbeat έχει χαρακτηριστεί ως ένας συνδυασμός Metallica, Johnny Cash και Elvis Presley, κάτι το οποίο συνυπογράφω, καθώς δε νομίζω πως θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα το ύφος της μπάντας!
Ο συνθετικός θρίαμβος του 2008, υπό το όνομα “Guitar Gangsters & Cadillac Blood”, συνεχίζεται επάξια και στο “Beyond Hell, Above Heaven”, με το συγκρότημα να μη δίνει καμία σημασία στα σημεία των (μουσικών) καιρών, εξακολουθώντας να παράγει κομμάτια με γνώμονα τη rock n’ roll διάθεση και σε καμία περίπτωση τη σοβαροφάνεια που διακατέχει την πλειοψηφία του σκληρού ήχου.
Το να αρχίσω να ξεχωρίζω στιγμές δεν έχει νόημα. Ολόκληρος ο δίσκος είναι μια ευχάριστη νότα για ολόκληρο το φάσμα της rock, και ένα συνονθύλευμα καλών ιδεών, παράδειγμα προς μίμηση για το πώς μπορεί να γράφονται κομμάτια από καρδιάς με πρωταρχικό σκοπό την καλοπέραση μέσω της τέχνης. Metal, rock n’ roll, rockabilly, punk είναι λίγα από τα συστατικά του “Beyond Hell, Above Heaven” και το σίγουρο είναι πως ο “μάγειρας” Michael Poulsen τα έχει συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εδώ να αναφερθώ και στις συμμετοχές στο δίσκο, οι οποίες όμως δεν επισκιάζουν το συνολικό αποτέλεσμα, απλώς δίνουν μια άλλου είδους “πινελιά” στις συνθέσεις. Συγκεκριμένα λοιπόν έχουμε τους Mike Petrozza (Kreator), Mark “Barney” Greenway (Napalm Death), Michael Denner (Mercyful Fate/ King DIamond), Henrik Hall (Love Shop) και Jakob Oelund (Taggy Tones) να συντροφεύουν τους Volbeat στο τελευταίο τους δισκογραφικό εγχείρημα.
Κλείνοντας να πω πως το “Beyond Hell, Above Heaven” το περίμενα με μεγάλη αγωνία και δε με απογοήτευσε καθόλου. Σίγουρα θα αποκτήσει μόνιμη θέση στο cd player του αμαξιού μου (οι Volbeat ενδείκνυνται γενικά για οδήγηση) όπως βέβαια και στου σπιτιού μου. Πάντα τέτοια!
Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...