Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

COLDSPELL: “Out From the Cold”

Oμολογώ πως γουστάρω πάρα πολύ τους Coldspell…
Ομολογώ ότι και το δεύτερο album τους είναι εξίσου καταπληκτικό όπως και το “Ιnfinite Stargaze”…

Ομολογώ ότι έχω μία αδυναμία σε αυτούς τους Σουηδούς και για ένα επιπλέον λόγο και αυτός δεν είναι άλλος ότι οι Coldspell ήταν η πρώτη μπάντα από το εξωτερικό που όταν ξεκίνησε η προσπάθεια του Rockway.gr μας εμπιστεύθηκε όταν κάποιοι άλλοι μας σνόμπαραν.

Μετά λοιπόν κι από αυτές τις προσωπικές εξομολογήσεις ας παρουσιάσουμε τι περιλαμβάνει το “Out From the Cold”.
Aρχίζουμε λοιπόν από την φοβερή και εκφραστική φωνή του Niklas Swedentorp, που αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα του group. Τα μελωδικά γυρίσματά του, τα επικά ξεσπάσματα, οι ερμηνευτικές ακροβασίες και ειδικά το πάθος του, προσθέτουν πολλά θετικά στην hard rock μηχανή των Σουηδών φίλων μας. Το άλλο όπλο είναι φυσικά ο κιθαρίστας Michael Larsson (R.A.W) όπου με μοναδική μαεστρία δημιουργεί μία χειμαρρώδης hard, heavy και melodic rock πανδαισία εξαιρετικών συνθέσεων και ρυθμών.
Γνήσια τέκνα οι Coldspell συγκροτημάτων όπως οι Whitesnake (εποχής 1987 κυρίως), Βlue Murder, Rainbow, Treat, Υ.Μalmsteen και Europe (συμμετέχει στο δίσκο ως guest ο drummer τους, Ian Haugland) πετυχαίνουν και βάζουν τη δικιά τους σφραγίδα με το “Out From the Cold”.
Άλλο ένα δυνατό χαρτί για τη μπάντα είναι η κρυστάλλινη παραγωγή του Tommy Hansen (Helloween, TNT, Pretty Maids, Jorn) και σε αυτό του αξίζουν πολλά μπράβο αν και από εμάς σίγουρα δεν τα χρειάζεται.
Για τα τραγούδια δεν θα κάνω κάποια ιδιαίτερη μνεία αλλά άσματα όπως τα “Six feet under”, “One in a million”, “Time”, “Heading for tomorrow”, “Heroes” και το ομώνυμο “Out From the Cold” είμαι βέβαιος ότι θα τα λατρέψετε.
Ομολογώ λοιπόν για τελευταία φορά ότι ήμουν “υπερβολικός” με τα καλά λόγια για το νέο άλμπουμ των Coldspell αλλά ζητώ την κατανόηση και την επιείκεια σας διότι όταν κάποιος δηλώνει οπαδός ενός γκρουπ είναι δύσκολο να είναι και αντικειμενικός.
Συγχωρέστε με αλλά όπως καταλάβατε αυτοί οι Σουηδοί μου έχουν πάρει το μυαλό.


Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...