Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

GARY MOORE: “Victim of the Future”

O ξαφνικός θάνατος του σπουδαίου Ιρλανδού κιθαρίστα ήταν ένα πραγματικό σοκ για όλους εμάς που μεγαλώσαμε στη δεκαετία του ΄80.
Ο Gary Moore πίσω του άφησε βαριά κληρονομιά και μπορεί στη δεκαετία του ΄90 και μετά να ακολούθησε άλλους δρόμους όμως τα προηγούμενα χρόνια κατέθεσε και την ψυχή του για να παίξει ένα παθιασμένο και καλά δομημένο hard rock.
To album που παρουσιάζουμε παρακάτω ήταν ένα από τα αριστουργήματα του απόλυτου guitar hero. O λόγος για το εκπληκτικό “Victim of the Future”.
Σκληρό, άγριο, δυναμικό ποτισμένο από το ιδρώτα του Gary Moore, η εν λόγω κυκλοφορία άνοιξε ένα κύκλο σπουδαίων δίσκων που βγήκαν στην αγορά τα επόμενα χρόνια, ώσπου να το γυρίσει ο G.M στα blues. Φοβερή η διασκευή στο “Shapes of Things” των μοναδικών Yardbirds ενώ αξεπέραστο είναι και το ομώνυμο τραγούδι που είναι ένας πραγματικός ύμνος.
Η μπαλάντα “Empty Rooms” έχει γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μουσικής οπότε τα λόγια περιττεύουν για ένα πραγματικά αθάνατο τραγούδι. Στο “Victim of the Future” υπάρχουν άλλα δύο μικρά διαμαντάκια τα “Hold on to Love” και “Teenage Idol”με σαφείς aor αναφορές.

Η στιχουργική έκπληξη στο συγκεκριμένο album έρχεται με το φανταστικό κομμάτι “Murder in the Sky” όπου ο G.Moore καταγγέλλει την συντριβή κορεάτικου αεροπλάνου που έγινε εκείνη την χρονική περίοδο με αθώους πολίτες, από μαχητικά αεροσκάφη της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο “Victim of the Future” συμμετέχει μία all star band με τους Ian Paice (drums), Neil Murray, Bob Daisley και Mo Foster (μπάσο) καθώς και τον εξαιρετικό και αδικημένο μουσικό Neal Carter (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά).
Στην επανέκδοση περιλαμβάνονται άλλα δύο τραγούδια και ένα νέο remix στο “Empty Rooms”.

Tracklist
:"Victims of the Future", "Teenage Idol", "Shapes of Things", "Empty Rooms", "Murder in the Skies", "All I Want", "Hold on to Love", "Law of the Jungle".

ΜΕΛΗ:
Gary Moore (φωνή, κιθάρα), Neil Carter (πλήκτρα), Ian Paice (drums), Neil Murray, Mo Foster, Bob Daisley (μπάσο).

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...