Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

VEGA: "Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε"

Οι VEGA προσωπικά με ενθουσίασαν πάρα πολύ με το ντεμπούτο τους άλμπουμ. Η μίξη aor μελωδιών και U2 φωνητικών δημιούργησε ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα με συνέπεια οι κριτικές να είναι εξαιρετικές. Το Kiss of Life” λοιπόν έκλεψε τις εντυπώσεις και το Rockway.gr ζήτησε τη γνώμη του ντράμερ της μπάντας Dan Chantrey για τις εξελίξεις, τα σχέδια και ότι άλλο συνέβη στο στρατόπεδο των VEGA το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…


Dan, δημιουργήσατε τους Vega επειδή οι προηγούμενες μπάντες σας που είχατε δεν σας ολοκλήρωναν;
Οι Vega δημιουργήθηκαν μετά απ’ όταν γνωρίσαμε εγώ και τους διδύμους Martin (ο James και ο Tom) τον Nick σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην Αγγλία. Το προηγούμενο συγκρότημά μας έβαινε αναπόφευκτα προς το τέλος του οπότε και προσεγγίσαμε τον Nick ώστε να μάθουμε αν ήθελε να ξεκινήσει κάτι νέο μαζί μας. Ποτέ δεν κοιτάξαμε πίσω.
Υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από το όνομα των Vega;
Πήρε κάποιο καιρό μέχρι να αποφασίσουμε για το όνομα , ξοδέψαμε εβδομάδες μέχρι να βρούμε κάτι και τελικά εγώ ήμουν αυτός που το ανακάλυψε μετά από κάποια ώρα που πέρασα στο Wikipedia ψάχνοντας για έμπνευση. Άρεσε σε όλους μας από την αρχή. Το Vega όσοι δεν το γνωρίζουν είναι το πιο φωτεινό αστέρι του ουρανού.
Κατά την άποψή μου, οι κορυφαίες στιγμές του δίσκου κρύβονται στα μελωδικά ρεφραίν. Πιστεύεις ότι υπάρχουν και άλλες δυναμικές στιγμές στον δίσκο;
Νομίζω πως στο album υπάρχει ένα αγνό rock αίσθημα, σαν ντράμερ, όλες οι στιγμές είναι αυθεντικό rock. Στις πρόβες τα κομμάτια ακούγονται περισσότερο δυναμικά απ’ ότι στον δίσκο, ικανοποιητικότατο γεγονός από μόνο του αφού σίγουρα θα ενθουσιάσει τον κόσμο στις συναυλίες. Ολόκληρος ο δίσκος έχει την δυναμική του rock μέσα του.
Θα ήθελα να μάθω Dn αν στη διάρκεια σύνθεσης του album συναντήσατε κανένα αδιέξοδο; Πως ολοκληρώσατε τις ενορχηστρώσεις;
Το album γράφτηκε πολύ γρήγορα. Οι «δίδυμοι» δούλευαν ολόκληρα βράδια στη μουσική, την έστελναν στον Nick ο οποίος είχε αναλάβει το στιχουργικό μέρος ώστε να κάνει «τα δικά του» στην διάρκεια της ημέρας. Άκουγα το αποτέλεσμα και μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο είχαμε έτοιμο κομμάτι. Όσο γινόταν η παραγωγή του δίσκου συνεργαζόμασταν με τον παραγωγό μας John Greatwood μέχρι να ολοκληρώσουμε. Ήταν σύντομη και σταθερή διαδικασία.
Τα φωνητικά του Nick Workman θεωρούνται άψογα. Πιστεύεις πως ένας πολύ καλός τραγουδιστής αρκεί για να είναι μια μπάντα επιτυχημένη;
Ο Nick είναι από τους καλύτερους τραγουδιστές της Αγγλίας. Προφανώς και τα φωνητικά είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε ένα συγκρότημα, από την άλλη η γενική μουσική ικανότητα είναι απαραίτητη για να κάνει κάτι πετυχημένο.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι από τον δίσκο;
Το “Kiss Of Life” είναι φανταστικό. Ο Nick έκανε θαύματα για να προσφέρει σε αυτό το «τερατάκι», το πιασάρικο ρεφρέν. Μπαίνει στο κεφάλι σου και δεν λέει να φύγει! Όποιο τραγούδι σε κάνει να φαντάζεσαι τον εαυτό σου στην δική σου rock ταινία είναι καλό για μένα, όπως τα “Into The Wild” και “Hearts Of Glass”.
Ποια είναι τα σχέδιά σας για τις συναυλίες σας; Θα περιοδεύσετε μαζί με κάποιο άλλο συγκρότημα;
Αυτό τον καιρό κλείνουμε κάποια live shows με τον ατζέντη μας για την Ευρώπη στα οποία θα μοιραστούμε την σκηνή και με άλλα συγκροτήματα. Θα τα μάθετε σύντομα.
Εκτός από τις AOR και μελωδικές επιρροές σας βρήκα επίσης και κάποια στοιχεία από U2. Πως προέκυψε αυτός ο συνδυασμός;
Οι αδελφοί Martin είναι μεγάλοι οπαδοί των U2 και ορισμένοι πιστεύουν πως αυτό φαίνεται στις συνθέσεις τους.
Μόλις λίγα χρόνια πριν, στην χώρα σας το μελωδικό hard rock/AOR ήταν απομονωμένα. Τώρα κάτι αρχίζει και κινείται ξανά (βλ. Firefest, AOR classic rock magazine, καλοκαιρινές συναυλίες από τους Journey, Styx και Foreigner στο Λονδίνο) και ο κόσμος προσελκύεται από το ιδίωμα ξανά. Νομίζεις πως αυτό οφείλεται στη νοσταλγία των παλιών καιρών ή γεννιέται κάτι νέο;
Αυτό το είδος rock άργησε να αναγεννηθεί. Το pop των 80s επέστρεψε στη μόδα χάρη σε καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και ο Mark Ronson οπότε και το rock θα έπαιρνε στα σίγουρα τη σειρά του. Είναι προφανές πως παράγοντες όπως το Glee και οι Journey βοήθησαν στο να επαναφερθεί το μελωδικό rock στα μάτια του κόσμου. Ο Βρετανός ακροατής κυβερνάται από το ραδιόφωνο και τον μουσικό τύπο και κατευθύνεται ως προς το τι είναι cool και μέσα στη μόδα και γι’ αυτούς το είδος μας είναι μια ένοχη απόλαυση. Οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν δέχονται τόση πίεση οπότε και οι οπαδοί νιώθουν πιο ελεύθεροι να εκφράσουν οτιδήποτε του αρέσει και όχι ότι του έμαθαν να του αρέσει.
Εκτός από έρωτα και γυναίκες υπάρχουν άλλα μηνύματα που θέλουν να περάσουν οι Vega στους ακροατές τους;
Προσπαθούμε να είμαστε θετικοί σε ότι κάνουμε έχουμε όμως και πολιτικοποιημένα τραγούδια, με μέτρο πάντα.
Dan τι είδους μουσικής ακούς αυτές τις μέρες; Ποιες είναι οι μπάντες ή καλλιτέχνες που σε σημάδεψαν;
Για μένα συγκροτήματα όπως οι Scorpions, WASP, Motley Crue έχουν βαθύ νόημα για μένα. Ακούω όμως και την πιο heavy πλευρά του rock όπως Rammstein και διάφορα είδη metal. Το είδος μας έχει αναγεννηθεί και κρατά ζωντανά τα αγαπημένα μας συγκροτήματα.
Τι επιρροή έχουν στο γκρουπ οι κακές κριτικές;
Για όλες τις καλές κριτικές πρέπει να γίνεις κακός. Όλοι μας ενθουσιαστήκαμε από την ανταπόκριση που είχαμε για το “Kiss Of Life” και οι κριτικοί ήταν πολύ καλοί με μας. Ειλικρινά, χωρίς να ακούγεσαι καλός, οι κακές κριτικές μπορεί για μερικούς να είναι καλές.
Οι Kick θα κάνουν διάλειμμα;
Οι Kick σταμάτησαν πριν από λίγο καιρό και μάλιστα νομίζω πως ένας απ’ αυτούς δουλεύει ως αστυνομικός εδώ στην Αγγλία.
Πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι στόχοι των Vega;
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Αν το κοινό μας αγαπήσει εξίσου τότε θα είμαστε σε μια τέλεια κατάσταση. Είμαστε προσγειωμένοι όσον αφορά τις πεποιθήσεις μας αλλά έχουμε πολλά όνειρα και σπουδαίους στόχους.
Πάρα πολλοί αναγνώστες του Rockway.gr(μαζί και ο γραφών) ψήφισαν το album σας ως το καλύτερο του 2010. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους Έλληνες οπαδούς σας;
Για μας! Αυτό είναι υπέροχο, οι αναγνώστες σας αγαπούν αυτό που ακούνε κι αυτό σημαίνει πολλά για μας. Θα ήταν ωραίο να πιούμε μια μπύρα μαζί σας σε περίπτωση που καταφέρουμε να παίξουμε στην Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη
(www.rockway.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...