Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ALYSON AVENUE: “Changes”

ALYSON_AVENUE_coverΤρίτο άλμπουμ για τους Σουηδούς Alyson Avenue μετά από αρκετά χρόνια απραξίας και με νέα τραγουδίστρια την Arabella Vitanc στη θέση της Anette Olzon η οποία εδώ και πολύ καιρό είναι μέλος των Nightwish.

Οι συμμετοχές πολλές και ενδιαφέρουσες στο νέο δίσκο των Alyson Avenue με κορυφαίες εκείνες των Michael Bormann (Jaded Heart, Charade) στο συμπαθητικό Will I Make Love, του κιθαρίστα Rob Marcello (Danger Danger) που σολάρει στο δυναμικό Changes και του Fredrik Bergh (Street Talk) που παίζει πλήκτρα στο μέτριο Don´t Know If Love Is Alive. Σημαντική είναι επίσης η συμβολή των Mike Andersson (Cloudscape) και Tommy Stråhle στα δεύτερα φωνητικά ενώ και η υπέροχη Anette Olzon παρά την μεταγραφή της, συμμετέχει σε τέσσερα τραγούδια του άλμπουμ.

Το “Changes” περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που λατρεύουν οι οπαδοί του λεγόμενου melodic rock /aor ήχου μιας και περιέχει έναν ιδανικό συνδυασμό, πλούσιων πλήκτρων, γλυκών φωνητικών και μεταξένιων ρεφρέν περιτυλιγμένα με έξυπνες hard rock κιθάρες.

Η μελωδική φωνή της Arabella Vitanc σε πισογυρνά αρκετές φορές σε συνθέσεις που θυμίζουν Cher, Steve Nicks Pat Benatar και Robin Beck με μικρές δόσεις ‘80s ηχητικής αισθητικής όμως η εξαίρετη παραγωγή του Chris Laney προσπερνά την παγίδα να θυμίζει το άλμπουμ κάτι από το παρελθόν και πετυχαίνει να το φέρνει πιο κοντά σε συγκροτήματα που κινούνται στο ύφος των Within Temptation και Lacuna Coil.

Τραγούδια που θα αγαπήσετε είναι τα “Somewhere”(ύμνος) τα εκπληκτικάLiar,Fallen,Ill Be Waitingκαι το μοναδικό “Into The Fire”.

Συνοπτικά η νέα δουλειά των Alyson Avenue τιμά το καλό όνομα που έχει η μπάντα στο είδος της και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει μεράκι και ειλικρινή διάθεση τότε το χάρισμα της δημιουργίας μπορεί να μετουσιωθεί σε μελωδία της ευτυχίας.

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...